Η Επιτροπή Οικονομικών συνέρχεται το Σάββατο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα συνέλθει εκ νέου στις 17.30 το Σάββατο, με τηλεδιάσκεψη, για να συζητήσει τις τροπολογίες, που κατέθεσαν ή θα καταθέσουν τα κόμματα επί του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις.
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άγγελο Βότση, και διευκρίνιση του στο ΚΥΠΕ, εάν καταστεί δυνατόν να ετοιμαστούν τα σχετικά κείμενα με τροπολογίες από τις Υπηρεσίες της Βουλής είναι πιθανόν το νομοσχέδιο να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής που θα συνέλθει το απόγευμα της Τρίτης.
 
Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τέθηκε το αναθεωρημένο κείμενο του νομοσχεδίου και του σχετικού διατάγματος του Υπουργού Οικονομικών όπως αυτά διαμορφώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις διαβιβασθείσες θέσεις των κομμάτων.
 
Στην επιστολή που συνοδεύει το νέο κείμενο του νομοσχεδίου και του διατάγματος αναφέρεται ότι φάνηκε πως δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων ως προς τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, όπως ήταν και η παράκληση του Υπουργείου Οικονομικών, παρόλα αυτά το Υπουργείο προέβη σε αξιολόγηση των σχολίων που υποβλήθηκαν από τα κόμμα και προχώρησε σε αλλαγές στο κείμενο του προτεινόμενου νόμου.
 
Διευκρινίζεται ότι έγιναν αλλαγές στους ορισμούς και προστέθηκαν άλλοι.

Διαμορφώθηκε η πρόνοια που αφορά την εφάπαξ κρατική στήριξη σε Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους, και αναφέρεται πλέον σε επιχειρήσεις που δεν ήταν προβληματικές επιχειρήσεις κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της πανδημίας του ιού COVID-19, δεν έχουν προβεί σε απολύσεις προσωπικού. 
 
 Επήλθε επίσης πλήρης τροποποίηση του άρθρου στη βάση του ορισμού της προβληματικής επιχείρησης με τη διαγραφή των διαφόρων προνοιών για τις ημέρες σε καθυστέρηση.
 
Προστέθηκε διάταξη σε σχέση με τις αρμοδιότητες και εξουσίες της ΚΤΚ και των άλλων εποπτικών αρχών και η τριμηνιαία ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών από Υπουργό Οικονομικών.
 
Επίσης προστέθηκε νέο εδάφιο για διαβούλευση του Υπουργού Οικονομικών με την ΚΤΚ πριν την επιβολή διοικητικού προστίμου και νέο άρθρο για την παραχώρηση εξασφαλίσεων προς ΚΤΚ και ΥΠΟΙΚ.
 
Οι αλλαγές στο Διάταγμα αφορούν εισαγωγή της φράσης στην παράγραφο 5 (3) (β)  «για το σύνολο της οφειλής», εισαγωγή της φράσης στην παράγραφο 5 (3) (δ) «περιλαμβανομένου και του επιτοκίου υπερημερίας, καθώς», εισαγωγή της φράσης στην παράγραφο 5 (3) (ζ) «διαφορά μεταξύ της τιμής πώλησης και της καθαρής λογιστικής αξίας στις Οικονομικές Καταστάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων και εισαγωγή της φράσης στο τέλος της παραγράφου 8 (3) «και οι πολιτικές του κάθε πιστωτικού ιδρύματος».
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών αναφερόμενος στα νομοσχέδια για τον τουρισμό και τα ενοίκια, είπε ότι αναμένονται από την Επιτροπή τα νέα κείμενα αφού συμφωνήσουν Υφυπουργείο και Νομική Υπηρεσία για το πρώτο και αφού ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Οικονομικών τι ακριβώς θέλει να πετύχει με το δεύτερο.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:15

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.