Στα €2,6 δισ. η ζήτηση για τα δύο κρατικά ομόλογα, ικανοποίηση Υπουργού Οικονομικών

Υπερκαλύφθηκε κατά €850 εκατομμύρια, αγγίζοντας τα €2,6 δισεκατομμύρια, η έκδοση από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας των δύο νέων Ευρωπαϊκών Μεσοπρόθεσμων Ομολόγων (7ετές και 30ετές), συνολικού ύψους €1,75 δισ., με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη να εκφράζει ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της έκδοσης δύο ομολόγων, 7ετούς διάρκειας, ύψους €1,25 δις, και 30ετούς διάρκειας ύψους €0,5 δις, αναφέροντας παράλληλα ότι οι ενδεικτικές αποδόσεις των δύο ομολόγων διαμορφώνονται μέχρι αυτή τη στιγμή στα 1,55% και 2,33%, αντίστοιχα.



Σε γραπτή δήλωση για την έκδοση των δύο ευρωπαϊκών κυβερνητικών ομολόγων, ο κ. Πετρίδης αναφέρει ότι «η συνολική προσφορά έχει φθάσει τα €2,6 δις που καταδεικνύει ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία», όπως τονίζει, «η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, η Κυπριακή οικονομία συνεχίζει να περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τις διεθνείς αγορές».

«Με την έκδοση των δύο ομολόγων, ενισχύεται η ρευστότητα για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, σε μια περίοδο που η κρίση έχει παραλύσει ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά», υπογραμμίζει.

Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, «είναι να διασφαλίσουμε τα αναγκαία εφόδια, για να ακολουθήσουμε τις συνετές εκείνες πολιτικές που θα μας επιτρέψουν να στηρίξουμε το κράτος πρόνοιας και το σύστημα υγείας, τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες, αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, μέχρι την ανάκαμψη της οικονομίας».
 
«Οφείλουμε να δράσουμε με σοβαρότητα, αίσθημα συλλογικής ευθύνης και με ένα δίκαιο καταμερισμό του κόστους των επιπτώσεων της πανδημίας, ούτως ώστε να βγούμε νικητές και από αυτή την κρίση. Τόσο στο πεδίο της υγείας όσο και στο πεδίο της οικονομίας», καταλήγει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Πετρίδης.
 
Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους (ΓΔΔΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, σήμερα 7/4/2020, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε δύο νέα Ευρωπαϊκά Μεσοπρόθεσμα Ομόλογα αναφοράς συνολικού ύψους €1,75 δισ.
 
Αναφέρει ότι το 7ετές Ευρωπαϊκό Μεσοπρόθεσμο Ομόλογο, ύψους €1.250 εκ., τιμολογήθηκε με απόδοση  +165 μονάδες βάσης πάνω από την τιμή αναφοράς mid-swaps και το 30-ετές Ευρωπαϊκό Μεσοπρόθεσμο Ομόλογο, ύψους €500 εκ., τιμολογήθηκε με απόδοση +215 μονάδες βάσης πάνω από την τιμή αναφοράς mid-swaps.

Σημειώνει ότι το συνολικό βιβλίο προσφορών ανήλθε στα €2,6 δισ., συγκεκριμένα €1,8 δισ. και €0,8 δισ. για το 7-ετες και το 30-ετες ομόλογο αντίστοιχα.
 
Τέλος, το ΓΔΔΧ αναφέρει ότι περισσότερες στατιστικές λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν αύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:53

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.