Πρόσθετες χαλαρώσεις στις κυπριακές τράπεζες ζητά Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Πρόταση προς τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό κατέθεσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με στόχο να παραχωρηθούν, αμέσως, πρόσθετες χαλαρώσεις στις κυπριακές τράπεζες. Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας, ανέφερε στην Πρώτη Ενημέρωση ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, είναι να διευκολυνθεί η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί, προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Ανέφερε, ακόμη, ότι η Κεντρική Τράπεζας της Κύπρου επεξεργάζεται άλλα δύο μέτρα, πέραν αυτών τα οποία ανακοίνωσε η Φραγκφούρτη, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Είπε ότι το πρώτο μέτρο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ το δεύτερο λίγο αργότερα, καθότι όπως εξήγησε, απαιτείται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο κύριος Ηροδότου παραδέχθηκε ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην ανακοίνωση μέτρων από πλευράς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα σταλεί προς τις τράπεζες σχετική εγκύκλιος.  
Ανέφερε, ακόμη, ότι το πιθανότερο αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τις τράπεζες, στην παρουσία και του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες επιφυλάξεις από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες, που θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά.  
Διεμήνυσε την ίδια στιγμή, ότι σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν ανταποκριθούν, η Κεντρική Τράπεζα θα καταφύγει σε έμμεσα μέτρα τα οποία έχει στη διάθεση της, προκειμένου να καταστεί πειστική.  
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου επανάλαβε ότι είναι προς το συμφέρον των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να στηρίξουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.  

Πηγή Πρώτη Ενημέρωση
Σύνταξη Χρίστος Ππάσιος  



 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:16

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.