Μέτρα για ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας ζήτησε η Πηλείδου

"Την αναγκαιότητα για διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας", τόνισε  κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Εμπόριο και την Ανταγωνιστικότητα, σε Συνέδριο που διεξήχθη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ναυτιλίας στις Βρυξέλλες, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.



Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός ζήτησε "την εισαγωγή νέων κινήτρων που θα διασφαλίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του τομέα και τη στήριξη της ναυτιλιακής τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης" και υπογράμμισε "τη σημασία της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, η οποία θα συμβάλει στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη των κρατών μελών της ΕΕ".

Το "FlagShip Conference", στο οποίο τοποθετήθηκε η Υφυπουργός, διοργανώθηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μεταφορών της ΕΕ και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για την ευρωπαϊκή και διεθνή ναυτιλία.  Μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργοί, πλοιοκτήτες και υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς ναυτιλίας. 

Όπως έγινε γνωστό, η Ν.Πηλείδου κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει επίκαιρα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή και διεθνή ναυτιλία. Η Επίτροπος παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους της Επιτροπής και ζήτησε τη στήριξη της Κύπρου στα ευρωπαϊκά και διεθνή ναυτιλιακά φόρα.  Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε την Επίτροπο ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στις εργασίες της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας διεθνώς.   

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.