Επιστολές για μεγάλες οφειλές στο ΦΠΑ

Επιστολές σε νομικά και φυσικά πρόσωπα με μεγάλες οφειλές στο ΦΠΑ, στους οποίους περιλαμβάνονται και 100 φορολογούμενοι που οφείλουν ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, έκαστος, άρχισε να αποστέλλει την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Φορολογίας.

Τους ζητά να διευθετήσουν εντός 30 ημερών τις οφειλές τους, διαφορετικά θα διωχθούν ποινικά.
Από τους 100 φορολογούμενους οι οποίοι χρωστούν ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, έκαστος, περιλαμβάνονται και περιπτώσεις που η οφειλή αφορά μερικά εκατομμύρια ευρώ.
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, αφού σημείωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του Τμήματος για το 2020 είναι η είσπραξη φορολογικών οφειλών και προς αυτόν τον σκοπό θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκστρατείες, κάλεσε τους φορολογούμενους να επισκεφθούν το Τμήμα Φορολογίας για να εξοφλήσουν τις φορολογικές οφειλές τους και σημείωσε πως σε περίπτωση που αδυνατούν να τις εξοφλήσουν θα έχουν την δυνατότητα να προβούν σε ένα διακανονισμό που θα αφορά το σύνολο των οφειλών τους προς το Τμήμα (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος και άλλων), ο οποίος θα περιλαμβάνει πλάνο εξόφλησης μέχρι και 36 δόσεων.
«Πρόσθεση του Τμήματος είναι αυτοί που δεν ανταποκριθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που θα τους δοθεί και το οποίο θα ανέρχεται στις 30 ημέρες, να διωχθούν ποινικά», υπογράμμισε.
Σημείωσε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 46 και 48 του νόμου για το ΦΠΑ η μη καταβολή του ΦΠΑ και η παράλειψη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Ο κύριος Μαρκίδης τόνισε ότι το Τμήμα έχει αυτοματοποιήσει την διαδικασία των ποινικών διώξεων και έχει πλέον την ευχέρεια να διώκει ποινικά περισσότερους φορολογούμενους και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
Πρόσθεσε ότι φορολογούμενος που θα ζητήσει μετά την ποινική δίωξη ένα διακανονισμό, θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να καταβάλει προκαταβολή ύψους από 30% μέχρι 50% των φορολογικών οφειλών του προς το Τμήμα.
Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας είπε στο ΚΥΠΕ πως φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την Βουλή να επανέλθει ο νόμος Ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, ο οποίος προνοούσε έκπτωση, υπό κάποιες προϋποθέσεις, μέχρι και 95% σε τόκους και επιβαρύνσεις για φορολογίες μέχρι το 2015 και διαβεβαίωσε πως το Τμήμα είναι έτοιμο, ανά πάσα στιγμή, αν επανέλθει το σχέδιο αυτό να το υλοποιήσει.
Ο κύριος Μαρκίδης ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που φορολογούμενος προβεί σε διακανονισμό των οφειλών του προς το Τμήμα και στη συνέχεια τεθεί σε ισχύ ο νόμος για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει νέος διακανονισμός, που θα λαμβάνει υπόψη τις πρόνοιες του νόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:25

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.