Υπ. Εργασίας: Προτεραιότητα η στήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας

Για το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και για την Πολιτεία γενικότερα, τα θέματα ευημερίας και στήριξης των ατόμων της τρίτης ηλικίας αποτελούν προτεραιότητα, με στόχο πάντα, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, μέσω μιας συνεχούς προώθησης μέτρων και σχεδίων και υλοποίησης προγραμμάτων απόλυτα προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, αναφέρει η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου σε μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα Τρίτης Ηλικίας που τιμάται την 1η Οκτωβρίου.



Στο μήνυμα αναφέρεται ότι για το 2019 στόχος του ΟΗΕ-που καθιέρωσε την ημέρα αυτή το 1990- είναι η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης εναντίον τους και η ενδυνάμωση και προώθηση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής τους ενσωμάτωσης.

"Η αναγνώριση των δυνατοτήτων που εξακολουθούν να έχουν οι ηλικιωμένοι για ενεργό συμμετοχή σε όλα τα φάσματα της κοινωνίας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη μιας κοινωνίας στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας και που θα είναι βιώσιμη για τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές γενιές", αναφέρει η Υπουργός.

Στόχος προσθέτει, είναι διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους ηλικιωμένους και η πρόσβαση τους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, η δημιουργία ενός προσιτού και κατάλληλου για την ηλικία τους περιβάλλοντος, στο οποίο θα μπορούν να ζουν και να διακινούνται απρόσκοπτα, η εξάλειψη κάθε μορφής βίας, κακοποίησης ή εκμετάλλευσης εναντίον τους, καθώς και η εξάλειψη παγιωμένων στερεοτύπων που αφορούν τους ηλικιωμένους και τη γήρανση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΜΙ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:06

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.