Τρόικα-KEBE: Η οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία

Στην κοινή διαπίστωση πως η οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενώ η ανεργία μειώνεται σταθερά και άρχισαν ήδη να εμφανίζονται ελλείψεις προσωπικού σε συγκεκριμένους τομείς όπως η τουριστική και οικοδομική βιομηχανία διαπίστωσαν εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ με κλιμάκιο της Τρόικας που επισκέπτεται την Κύπρο για το πρόγραμμα Εποπτείας της Κύπρου.

Διαπίστωσαν επίσης, πως σημειώθηκε ανοδική πορεία των επενδύσεων πλην όμως τονίστηκε πως αυτή οφείλεται σε συγκεκριμένους τομείς. Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη για επενδύσεις και σε νέους τομείς όπως η πράσινη οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ Λεωνίδας Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Αιμίλιος Μιχαήλ, Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κυπριακή οικονομία και οι προοπτικές της, το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον, οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό τομέα και τους τομείς του τουρισμού και της εκπαίδευσης, οι εξελίξεις σε σχέση με την αγορά εργασίας και την ανεργία ως επίσης και η ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ ανέφεραν ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη διεύρυνσης τόσο του αριθμού των χωρών από τις οποίες προέρχεται ο τουρισμός μας όσο και των τομέων οι οποίοι προσελκύουν επενδύσεις. Επισημάνθηκε επίσης από τους εκπροσώπους του ΚΕΒΕ η ανάγκη επίσπευσης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων τόσο στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και τον τομέα της δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τις ενέργειες που γίνονται σε σχέση με το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την ανακοινωθείσα ίδρυση Υφυπουργείου για τη Ψηφιακή Στρατηγική, Έρευνα και Καινοτομία και τονίστηκε η τεράστια συμβολή που αυτό θα έχει τόσο στην ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας αλλά και τις επενδύσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ ενημέρωσαν επίσης το κλιμάκιο της Τρόικας για τις εξελίξεις σε σχέση με τα εργασιακά θέματα αναφερόμενοι ιδιαίτερα στις ελλείψεις που υπάρχουν σε συγκεκριμένους τομείς και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τις διεθνείς εξελίξεις και κυρίως το Brexit. Οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ ενημέρωσαν για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το ΚΕΒΕ σε σχέση με το Brexit αναφερόμενοι ιδιαίτερα στην έντονη εκστρατεία ενημέρωσης των επιχειρήσεων που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο για το θέμα αυτό.

Όπως σημειώνεται, οι εκπρόσωποι της Τρόικας άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις θέσεις του ΚΕΒΕ και υπέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στις οποίες δόθηκαν από τους εκπροσώπους του ΚΕΒΕ εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.