Ολοκληρώθηκε η παράνομη επίσκεψη Τσαβούσογλου

Με κοινές δηλώσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί ολοκληρώθηκε η παράνομη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα. Αναφέρθηκαν στο θέμα του φυσικού αερίου και της πολιτικής ισότητας.


Τόσο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης όσο και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θεωρούν ότι η αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην λήψη αποφάσεων είναι εκ των ων ουκ άνευ, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ζητεί αυτό να γίνει αποδεκτό εκ των προτέρων, προκειμένου να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.
Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ειδήμων στο να λέει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά άτομα. Επανέλαβε δε τον ισχυρισμό του ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε στον ίδιο ή μέσω άλλων λύση δύο κρατών, χαλαρή ομοσπονδία ή αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Γι αυτό, πρόσθεσε, σε μια άτυπη πενταμερή συνάντηση πρέπει να υπάρξει λεπτομερής σαφήνεια του εγγράφου για τους όρους αναφοράς. ​
Ο Μουσταφά Ακκιντζί, είπε ότι οι όροι αναφοράς πρέπει να περιλαμβάνουν το κοινό ανακοινωθέν της  11ης Φεβρουαρίου, το πλαίσιο Γκουτέρες και τις συγκλίσεις του παρελθόντος.
Για το φυσικό αέριο, επανέλαβαν ότι η πρόταση που απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι για σύσταση κοινής επιτροπής παραμένει στο τραπέζι. Μάλιστα, ο Μεβλούτ Τσαβουσογλου είπε ότι την συζητούν με τον διεθνή παράγοντα και προειδοποίησε ότι η πρόταση πρέπει να γίνει αποδεκτή πριν είναι αργά.
Προτού αναχωρήσει από τα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, συνοδευόμενος από τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύνταξη:Μαρία Λουκαϊδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:29

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.