KEBE - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ για αναπομπή νόμου εκποιήσεων

Πρωτοβουλία για τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε να προωθούνται από τις τράπεζες περισσότερες βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, αναλαμβάνει το ΚΕΒΕ.

Όπως δήλωσε στο Τρίτο ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινή συνάντηση των τριών πλευρών.
Στόχος, ανέφερε ο κύριος Τσιακκής, είναι να διαμορφωθεί μια νέα πρόταση που να κατατεθεί στη Βουλή, για επίλυση του προβλήματος.
Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, πρόσθεσε, θα ενημερωθούν οι βουλευτές, τους οποίους κάλεσε να αποδεχθούν την αναπομπή της νομοθεσίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσει το ΔΗΚΟ, σε σχέση με την αναπομπή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα.
Ο κύριος Τρυφωνίδης έκανε λόγο για αυθαιρεσίες των τραπεζών ενώ εκφράζοντας προσωπική θέση, είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να παραμένει ως έχει και να απορριφθεί η αναπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ανέφερε επίσης ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία της γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας, πριν από τη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορία που διαβίβασε στο Τρίτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ότι η Κεντρική Τράπεζα από το περασμένο Καλοκαίρι ζητά με εγκύκλιό της από τις τράπεζες να εγκαταλείψουν τις αναδιαρθρώσεις και να στραφούν προς τις εκποιήσεις.
Εάν ισχύει αυτό, ανέφερε ο κύριος Τρυφωνίδης, τότε προκύπτει σοβαρό πρόβλημα, για όλους τους Κύπριους πολίτες.
Είπε ακόμη ότι θα ληφθεί υπόψιν η μεσολαβητική προσπάθεια του ΚΕΒΕ, διερωτήθηκε ωστόσο τι έκανε μέχρι τώρα η Κεντρική Τράπεζα, για να προωθηθούν βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Θα εξετασθεί οποιαδήποτε νέα πρόταση παρουσιασθεί, σε σχέση με τις αναδιαρθρώσεις δανείων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Σιζόπουλος διερωτήθηκε ωστόσο πως μπορεί να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι απόψεις της Κεντρικής Τράπεζας, που δεν πήρε μέχρι τώρα τα απαραίτητα μέτρα, για να περιορίσει τις αυθαιρεσίες των Τραπεζών.
Επεσήμανε παράλληλα ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις αναδιαρθρώσεις φέρουν οι τράπεζες.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε επίσης ότι κακώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το νόμο και η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει την αναπομπή.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.