Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %20 %495 %2019 %13:%Ιουλ

ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Μειωμένες κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση θα συνεχίσει να είναι μειωμένη  μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, προέβη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.

Πρόσθεσε όμως πως ο Ιούλιος παρά ταύτα ήταν καλύτερος συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.
Αν και ο Αύγουστος θα κινηθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα, εντούτοις είπε, οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Επαρχίας Πάφου θα κυμανθούν με μια μείωση της τάξης του 7%. Ο κύριος Μιχαηλίδης σημείωσε πως έχει  συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός χαμένων διανυκτερεύσεων που είναι, όπως εκτίμησε, αδύνατον να καλυφθούν. Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εξέφρασε την ανησυχία του για τη μείωση αφού οι δύο προηγούμενες χρονιές, το 2017 και το 2018 ήταν πολύ καλές, όπως είπε. Η μείωση αυτή συνέχισε, δεν είναι καταστροφική, ωστόσο σημείωσε, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με στόχο την αύξηση των πληροτήτων και για την ερχόμενη χρονιά.   
Πρόσθεσε πως ο ΠΑΣΥΞΕ  θα εντείνει τις προσπάθειες του για αναστροφή της κατάστασης.
Εάν είπε, δεν αλλάξει κάτι, τότε το 2020 αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2019, ωστόσο παρατήρησε είναι ακόμη πολύ νωρίς για προβλέψεις. Τα σκήπτρα είπε, εξακολουθεί να τα κατέχει η αγγλική αγορά που πάντοτε ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Πάφου, ενώ πολύ καλά κινήθηκε η αγορά του Ισραήλ  που είναι μια σχετικά μικρή αγορά που αναπτύσσεται όμως με πολύ καλούς ρυθμούς.
Αυτό συνέχισε, στηρίζεται  και στις  αυξημένες και συχνές πτήσεις Ισραήλ – Κύπρου και συγκεκριμένα Ισραήλ - Πάφου. Το  κενό όμως παρά ταύτα, εκτίμησε της αγγλικής και ρωσικής αγοράς δεν μπορεί να το καλύψει το Ισραήλ.
Ο κύριος Μιχαηλίδης κάλεσε τους Κύπριους όπως προτιμήσουν το νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές πολλών ξενοδοχείων με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ