facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
      • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ RIKNEWS
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

%PM, %14 %567 %2019 %15:%Ιουν

Αύξηση 3,1% στην απασχόληση το α' τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)
Αύξηση 3,1% στην απασχόληση το α' τρίμηνο

Η συνολική απασχόληση στην Κύπρο για το 1ο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 3,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.


 
Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταv κατά το 1ο τρίμηνο του 2019 υπολογίζεται στα 410.077 άτομα, εκ των οποίων 360.061 είναι υπάλληλοι και 50.016 αυτοαπασχολούμενοι. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων που έχει καταγραφεί από τη Στατιστική Υπηρεσία κατά το πρώτο τρίμηνο ενός έτους, με τους αριθμούς να ξεπερνούν αυτούς που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο στα χρόνια που προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης.
 
Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρουσιάζονται στους τομείς των Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας, Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Κατασκευών. Μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, παρατηρήθηκε στον τομέα των Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων .
 
Οι πραγματικές ώρες εργασίας για το 1ο τρίμηνο του 2019 υπολογίζονται στις 184.474, με ποσοστό αύξησης 3,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.
 
Μικρή αύξηση εργαζομένων στον δημόσιο τομέα
-------------------------------------------------------
 
Εξάλλου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 σημειώθηκε μικρή ετήσια αύξηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
 
Συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, η απασχόληση στον Ευρύ Δημόσιο Τομέα αυξήθηκε κατά 416 άτομα (0,62%). Στην Κεντρική Κυβέρνηση υπήρξε αύξηση κατά 437 άτομα (0,76%) και στις Εταιρείες και Επιχειρήσεις Ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση κατά 100 άτομα (1,69%) ενώ μείωση παρατηρήθηκε στις Τοπικές Αρχές κατά 121 άτομα (-2,91%).
 
Το σύνολο των εργαζομένων στον Ευρύ Δημόσιο Τομέα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν 67.796. Στη Γενική Κυβέρνηση η απασχόληση ανήλθε στις 61.792 άτομα και στις Εταιρείες και Επιχειρήσεις που είναι ελεγχόμενες από την κυβέρνηση στις 6.004.
 
Στη Γενική Κυβέρνηση, που αποτελείται από την Κυβέρνηση, τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και τις Τοπικές Αρχές η απασχόληση ανήλθε στα 51.706, 6.049 και 4.037 άτομα αντίστοιχα.
 
Συγκριτικά με το 4ο τρίμηνο του 2018, η απασχόληση στον Ευρύ Δημόσιο Τομέα μειώθηκε κατά 555 άτομα (-0,81%). Μείωση παρατηρήθηκε τόσο στην Κεντρική Κυβέρνηση όσο και στις Τοπικές Αρχές κατά 467 άτομα (-0,80%) και 155 άτομα (-3,70%) αντίστοιχα ενώ οι Εταιρείες και Επιχειρήσεις Ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση αυξήθηκαν κατά 67 άτομα (1,13%).
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ)
 

Tweet
Κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
επιστροφή στην κορυφή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΕΕ: Σκληρή γραμμή στα ψηφιακά νομίσματα
    ΕΕ: Σκληρή γραμμή στα ψηφιακά νομίσματα

    Τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra της Facebook, δεν θα πρέπει να επιτραπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως ότου αντιμετωπιστούν με σαφήνεια οι κίνδυνοι που αυτά θέτουν, όπως συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %715 %2019 %18:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εκταρικές επιδοτήσεις 45 εκ. ευρώ σε αγρότες
    Εκταρικές επιδοτήσεις 45 εκ. ευρώ σε αγρότες

    Πριν τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται τελευταία χρόνια, θα λάβουν οι Κύπριοι αγρότες τις εκταρικές επιδοτήσεις και δεν είναι υπερβολή να διατυπώσουμε ότι κανένας άλλος Ευρωπαίος αγρότης δεν θα λάβει νωρίτερα τις ενισχύσεις αυτές, δήλωσε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Τίμης Ευθυμίου.

    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %590 %2019 %15:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΕ: Πρόστιμο για οδική παράβαση σε όλη την ΕΕ
    ΔΕΕ: Πρόστιμο για οδική παράβαση σε όλη την ΕΕ

    "Η αρμόδια αρχή του κράτους μέλους εκτέλεσης δεν μπορεί να αρνηθεί την αναγνώριση και την εκτέλεση προστίμου για παράβαση οδικής κυκλοφορίας, το οποίο επιβλήθηκε σε πρόσωπο επ’ ονόματι του οποίου όχημα έχει ταξινομηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι ένα τέτοιο τεκμήριο ευθύνης είναι μαχητό", έκρινε σήμερα το Δικαστήριο της ΕΕ, εξετάζοντας υπόθεση Πολωνού στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο από την Ολλανδία, ενώ ο ίδιος κατέθεσε πως είχε πουλήσει το όχημά του κατά την υποτιθέμενη τέλεση της παράβασης.

    Το Δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι ο ενδιαφερόμενος "πρέπει να έχει ενημερωθεί δεόντως σχετικά με την απόφαση περί επιβολής προστίμου και να διαθέτει επαρκή προθεσμία για να προσβάλει την απόφαση και να προετοιμάσει την άμυνά του".
    Κατά το ΔΕΕ, το Δικαστήριο της κύριας δίκης οφείλει να διαπιστώσει αν πράγματι εδόθη τέτοια επαρκής προθεσμία και
    στο μέτρο που το τεκμήριο ευθύνης που προβλέπεται από τον ολλανδικό κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι μαχητό και στο μέτρο που αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος διέθετε όντως, κατά το ολλανδικό δίκαιο, νομικό έρεισμα το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να επιτύχει την ακύρωση της απόφασης περί επιβολής προστίμου, το τεκμήριο ευθύνης δεν μπορεί να εμποδίσει την αναγνώριση και την εκτέλεση της απόφασης. 

    Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΧΡ)

    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %554 %2019 %14:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χατζηδάκης: Θα δοθεί απάντηση στην Τουρκία
    Χατζηδάκης: Θα δοθεί απάντηση στην Τουρκία

    Αν η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας συνεχιστεί θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση, ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο.

    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %497 %2019 %12:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τ.Α.: Τις αντιδράσεις Δήμων σχολιάζει ο νέος ΥΠΕΣ
    Τ.Α.: Τις αντιδράσεις Δήμων σχολιάζει ο νέος ΥΠΕΣ

    Αυτοί οι οποίοι διατείνονται ότι δεν θέλουν ή διαφωνούν με την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επεξηγήσουν εάν συνειδητά αποφασίζουν να μείνουν εκτός μεταρρύθμισης και να αναλάβουν την ευθύνη για την βιωσιμότητα των δήμων τους.

    Συντάχθηκε στις %AM, %04 %348 %2019 %09:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αύξηση τιμών πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
    Αύξηση τιμών πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

    Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.

    Συντάχθηκε στις %AM, %04 %308 %2019 %08:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Α.Νεοφύτου: "Ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας"
    Α.Νεοφύτου: "Ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας"

    Για αξιοσημείωτο ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Συντάχθηκε στις %PM, %03 %591 %2019 %15:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Βοήθεια» για εξόφληση προβληματικών δανείων
    «Βοήθεια» για εξόφληση προβληματικών δανείων

    Τόκους, επιτόκια και επιβαρύνσεις σε προβληματικά δάνεια χαρίζει ο φορέας ισότιμης κατανομής βαρών, με στόχο την αναδιάρθρωση των δανείων και την απαλλαγή από τον βραχνά όχι μόνο των δανειοληπτών, αλλά και των εγγυητών.

    Συντάχθηκε στις %AM, %03 %453 %2019 %11:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Moody’s για εξαγορά ΕΤ της Ελλάδας από την AstroBank
    Moody’s για εξαγορά ΕΤ της Ελλάδας από την AstroBank

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s στο εβδομαδιαίο Credit Outlook χαρακτηρίζει ως πιστοληπτικά θετική τη συμφωνία για την εξαγορά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (Κύπρου) από την AstroBank.

    Συντάχθηκε στις %PM, %02 %787 %2019 %19:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Ετικέτες: MOODYS ASTROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • Επικρίσεις ΠΟΕ κατά EE για επιδοτήσεις προς την Airbus
    Επικρίσεις ΠΟΕ κατά EE για επιδοτήσεις προς την Airbus

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου διαπιστώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν απέσυρε το σύνολο των επιδοτήσεων προς την αεροναυπηγική εταιρεία Airbus, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, σε μία απόφαση που είναι πιθανόν όμως ότι θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν τους δασμούς επί των ευρωπαϊκών προϊόντων.

    Συντάχθηκε στις %PM, %02 %610 %2019 %15:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Ετικέτες: ΠΟΕ ΕΕ ΑIRBUS ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ OIKONOMIA
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

choose your future

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Για χίλιους θανάτους διαδηλωτών στο Ιράν κάνει λόγο η Ουάσινγκτον
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %883 %2019 %22:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Επεισόδια και δακρυγόνα στο Παρίσι
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %882 %2019 %22:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Αναστασιάδης - Μητσοτάκης τηλεφωνική επικοινωνία
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %831 %2019 %20:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Συνάντηση νέου επικεφαλης ευρωπαϊκής διπλωματίας με Τούρκο ΥΠΕΞ
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %763 %2019 %19:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Αντιδράσεις κομμάτων για προσφυγή ΚΔ στη Χάγη
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %721 %2019 %18:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΕ: Σκληρή γραμμή στα ψηφιακά νομίσματα
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %715 %2019 %18:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Έγκριση συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης από κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %643 %2019 %16:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %627 %2019 %16:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Νέα ταινία ετοιμάζει ο Σκορσέζε με Ντε Νίρο και ΝτιΚάπριο
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %610 %2019 %15:%Δεκ σε ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
  • Στο Κακουργιοδικείο ο 50χρονος για ανθρωποκτονία 27χρονου
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %604 %2019 %15:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πολωνία: Οκτώ νεκροί από κατάρρευση σπιτιού
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %593 %2019 %15:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Εκταρικές επιδοτήσεις 45 εκ. ευρώ σε αγρότες
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %590 %2019 %15:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ερντογάν: Δεν θα υποχωρήσουμε στο θέμα της συμφωνίας με Λιβύη
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %589 %2019 %15:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Λονδίνο: Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %585 %2019 %15:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ουκρανία: 14 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από πυρκαγιά
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %560 %2019 %14:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • H Ευρωομάδα της Αριστεράς καταδικάζει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %559 %2019 %14:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Γαλλία: Πρώτη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %558 %2019 %14:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Παραιτήθηκε ο Έλληνας Υφ. Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %556 %2019 %14:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΕΕ: Πρόστιμο για οδική παράβαση σε όλη την ΕΕ
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %554 %2019 %14:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Περιβαλλοντική συνεργασία Κίνας – Κύπρου
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %552 %2019 %14:%Δεκ σε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΡΧΕΙΟ

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon