Τη μαρίνα Αγίας Νάπας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του CIPA

Αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου, το υπό εξέλιξη έργο της μαρίνας Αγίας Νάπας.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων για την προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Κύπρο. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των επιμέρους κατασκευών και κυρίως τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται τόσο στο στάδιο κατασκευής, όσο και στο στάδιο παράδοσης των χώρων και των έργων λειτουργίας της μαρίνας».

Τους εκπροσώπους του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων «υποδέχτηκε και ξενάγησε στον χώρο του εργοταξίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd Σταύρος Καραμοντάνης, ο οποίος ανέδειξε την σημασία της κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας για την ενίσχυση του ναυτικού τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμβολή του έργου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε ότι «η μαρίνα Αγίας Νάπας είναι ένα μοναδικό έργο όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, και αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση σήμερα στη Κύπρο». Το σημαντικό αυτό έργο έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, γεγονός που καταγράφεται στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από αγοραστές και επενδυτές, παγκοσμίως, κυρίως από τις αγορές της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, είπε και σημείωσε πως «έχει ήδη πωληθεί πλέον του 85% του ανατολικού πύργου στη μαρίνα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη σημαντική εξέλιξη των εργασιών, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής, τα γεωτεχνικά έργα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ ο νότιος κυματοθραύστης είναι σε πλήρη έκταση. «Η υπερκατασκευή του οδοστρώματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τα οδικά έργα εξελίσσονται γρήγορα, τα βασικά κτίρια και τα κτίρια της εμπορικής ανάπτυξης είναι πλέον ορατά, ενώ τα γραφεία της διοίκησης και τα κυβερνητικά κτίρια προχωρούν επίσης με γρήγορο ρυθμό», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης «οι επισκέπτες διαβεβαίωσαν τον κ. Καραμοντάνη ότι πρόκειται όντως για ένα μεγαλεπήβολο έργο – κόσμημα για την Κύπρο και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων Κύπρου (CIPA) θα προβεί σε κάθε ενέργεια για περαιτέρω ενίσχυση της προβολής του στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι, με στόχο την προσέλκυση σημαντικών επενδυτών». Η διεθνής συγκυρία και οι πολιτικές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθιστούν τη μαρίνα Αγία Νάπας ελκυστικό προορισμό για υψηλές επενδύσεις και το έργο αλλάζει το επιχειρηματικό προφίλ της επαρχίας Αμμοχώστου και της Κύπρου γενικότερα, σημείωσαν.

Ο Πρόεδρος του CIPA Μιχάλης Μιχαήλ ευχαρίστησε τη διεύθυνση της Μαρίνας Αγίας Νάπας για τη φιλοξενία και την παρουσίαση του έργου στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. «Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την επαγγελματικότητα με την οποία η εταιρεία ενεργεί σε όλες τις φάσεις του έργου», είπε.

Πρόσθεσε ότι «τέτοιες επενδύσεις είναι που προωθούν την ανάπτυξη και το βάθος της κυπριακής επιχειρηματικότητας» έδωσε τα συγχαρητήρια του Οργανισμού στην εταιρεία και σημείωσε πως «με πολλή αγωνία θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της μαρίνας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:14

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.