Ενισχύεται η ανακριτική ομάδα για την υπόθεση στο Μιτσερό

Ενισχύεται έπειτα, από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, με μέλη από το ΤΑΕ Λάρνακας και το ΤΑΕ Αρχηγείου, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά την υπόθεση που αφορά την ανεύρεση πτώματος γυναίκας στο Μιτσερό, για την οποία έχει συλληφθεί 33χρονος ο οποίος τέθηκε σήμερα υπό οκταήμερη κράτηση, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή όπου εντοπίστηκε το πτώμα και όπου συνεχίζονται οι έρευνες και σε σχέση με την εξάχρονη κόρη της γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε πως ως προς τον εντοπισμό του παιδιού σίγουρα θα γίνουν όλες εκείνες οι εξετάσεις οι οποίες προβλέπονται και εκτός από τη σκηνή και από την ευρύτερη περιοχή, "και στη βάση αυτών των δεδομένων θα προχωρήσουμε και στα αποτελέσματα των επιστημονικών ή και άλλων εξειδικευμένων εξετάσεων τα οποία ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις".

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως σε ό,τι αφορά την ελλείπουσα αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων, έτσι ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση με εξετάσεις DNA, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες και ευρήματα τα οποία αξιολογούνται ως προς τη γυναίκα αυτή για την οποία έγινε καταγγελία 5 Μαΐου το 2018 στη Λάρνακα από φίλη της, ότι έλειπε μαζί με την ανήλικη κόρη της 6 ετών.

Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις και έρευνες που γίνονται στη σκηνή όπου εντοπίστηκε το πτώμα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως θα καταρτιστεί σχέδιο όσον αφορά τις περαιτέρω έρευνες που αναμένεται να γίνουν. Εξετάσεις και έρευνες τόσο στη Λευκωσία και στη Λάρνακα αλλά και έρευνες και στο εξωτερικό στη βάση των εξελίξεων, σημείωσε.

Ερωτηθείς σε ό,τι αφορά το παιδί, ο κ. Αγγελίδης είπε πως εξετάζεται στο σύνολο η υπόθεση, όμως σύμφωνα με την καταγγελία που είχε γίνει και για το εξάχρονο παιδί σίγουρα εξετάσεις γίνονται και στη σκηνή. Είχε αποκλειστεί η σκηνή χθες εκ νέου από την πρώτη στιγμή με βάση τις νέες εξελίξεις και βεβαίως οπουδήποτε αλλού χρειαστεί έτσι ώστε να υπάρχουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σημειώνοντας πως η υπόθεση καθίσταται ακόμα πιο σοβαρή.

Ως προς τις έρευνες στην περιοχή, ο κ. Αγγελίδης είπε πως δεν θεωρεί ότι είναι κάτι που θα τελειώσουν εντός της ημέρας γιατί προκύπτουν θέματα. Θα υπάρξει σχεδιασμός. Προκύπτουν θέματα ασφάλειας. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια πολύ προσεκτική δουλειά έτσι ώστε να γίνουν οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο έχοντας υπόψη τα δεδομένα που υπάρχουν, το βάθος και τα υπόλοιπα, ανέφερε.

Αρα αναμένεται, χωρίς να μπορώ να καθορίσω τον ακριβή αριθμό ημερών, ότι δεν είναι κάτι που θα τελειώσει εντός των προσεχών ωρών, της ημέρας, πρόσθεσε.

Είπε πως τα θέματα ασφάλειας είναι πάντοτε στις προτεραιότητες "και άρα πριν προχωρήσουμε σε οτιδήποτε θα γίνει αξιολόγηση γενικότερα του σημείου και βεβαίως είτε από άλλους ειδικούς είτε από άλλες υπηρεσίες ή και πρόσωπα που γνωρίζουν εδώ την περιοχή έτσι ώστε στη βάση του σχεδιασμού να γίνουν όλες οι ενέργειες οι οποίες προβλέπονται σωστά για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να υπάρχουν απαντήσεις".

Ερωτηθείς αν υπάρχει η τεχνογνωσία για να γίνουν οι εξετάσεις σημείωσε πως υπάρχει η τεχνογνωσία. Υπάρχουν εδώ μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είναι εκπαιδευμένα και γνωρίζουν τη διαχείριση κάποιων θεμάτων αλλά λόγω της ιδιομορφίας του ζητήματος και του βαθμού δυσκολίας για αυτό έχω πει για σχεδιασμό. Βεβαίως θα εμπλακούν ή και ειδικοί άλλων υπηρεσιών ή και άλλα πρόσωπα, ανέφερε.

Κληθείς να πει αν υπάρχει ένδειξη ότι το παιδί μπορεί να ζει, ο κ. Αγγελίδης είπε πως ο προβληματισμός υπάρχει ως προς το παιδί. Οι προσπάθειες είναι αν είναι δυνατόν να εντοπιστεί το παιδί εν ζωή και αυτό θα ήταν ευτυχές γεγονός, ανέφερε, προσθέτοντας πως υπάρχουν αρκετά θέματα που απασχολούν τους ανακριτές και για αυτό και έχει γίνει η διεύρυνση της ανακριτικής ομάδας.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως έχουν τεθεί σίγουρα προτεραιότητες. "Αυξάνεται περαιτέρω ο όγκος του ανακριτικού έργου στη βάση αυτών των δεδομένων και βεβαίως με την ενίσχυση περαιτέρω της ανακριτικής ομάδας υπάρχουν αρκετές εξετάσεις και έρευνες οι οποίες αναμένεται να γίνουν, έχοντας υπόψη ότι αναμένονται απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία υπάρχουν και θα ζητηθεί από τους ιατροδικαστές να απαντήσουν κάποια ερωτήματα σε σχέση με συγκεκριμένες διευκρινίσεις ως προς τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης", ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σε ό,τι αφορά το θέμα του παιδιού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως σίγουρα θα ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ, σημειώνοντας πως κατά τον χρόνο που είχε γίνει η καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας έχει σχηματιστεί φάκελος, και στον φάκελο αυτό υπάρχουν όλες οι εξετάσεις και έρευνες που έγιναν αμέσως μετά την καταγγελία και το περιεχόμενο αυτού του φακέλου βρίσκεται ενώπιον του ΤΑΕ Λευκωσίας, υπενθυμίζοντας πως η ανακριτική ομάδα αποτελείτο και από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και ιδιαίτερα από μέλη που είχαν χειριστεί την υπόθεση τότε.

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να υπάρξει η ταυτοποίηση "για να είμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας σίγουροι ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη" γυναίκα.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα συμπληρωματικών καταθέσεων από άτομα του περιβάλλοντος της γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης είπε πως σίγουρα αυτό θα γίνει γιατί με τα νέα δεδομένα αλλάζουν διάφορα θέματα.

Όμως είναι σημαντικό ότι υπάρχουν εξετάσεις που έγιναν και ο συγκεκριμένος φάκελος περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν τις έρευνες από πλευράς των ανακριτών, τις περαιτέρω έρευνες που γίνονται, επεσήμανε.

Σημείωσε ότι όταν καταγγέλλεται ένα πρόσωπο ως ελλείπον γίνονται από πλευράς της Αστυνομίας ενέργειες ως προς τον εντοπισμό με τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα του περιβάλλοντος, από πρόσωπα που γνωρίζουν, άλλες έρευνες ή και πληροφορίες που δίδονται στην Αστυνομία, η δημοσιοποίηση των οποιωνδήποτε στοιχείων και φωτογραφίας όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση

Αρα μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Αστυνομία προχωρεί και εξετάζει και δεν θα αφεθεί οτιδήποτε το οποίο να μην εξεταστεί, ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη βοήθεια που ζητήθηκε από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού βρέθηκαν κάποια μηνύματα, ο κ. Αγγελίδης είπε πως στις έρευνες τις οποίες γίνονται σίγουρα θα εμπλακούν και άλλες υπηρεσίες και τμήματα της Αστυνομίας και έχοντας υπόψη γενικότερα τη χρήση του διαδικτύου ή και πώς λειτουργούν διάφορα θέματα στο διαδίκτυο αυτό είναι σημαντικό. Και βεβαίως το Γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ήδη ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή γιατί μπορεί από εκεί να δοθούν κάποια στοιχεία και όλα μαζί να προχωρήσουν ως προς τη διερεύνηση του θέματος, πρόσθεσε.

Είπε πως είναι η σύνδεση στοιχείων που γίνεται σε μια τέτοια υπόθεση, η αξιολόγηση των μαρτυριών, όλα αυτά μαζί δίδουν συμπεράσματα ή και εικόνες ως προς τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης ή και ως προς τις περαιτέρω έρευνες που αναμένεται να γίνουν με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:07

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.