Σε κλείσιμο καταστημάτων προχωρεί η Τράπεζα Κύπρου

Σε κλείσιμο καταστημάτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου της, προχωρεί η Τράπεζα Κύπρου, ωστόσο στο παρόν στάδιο δεν θα υπάρξει μείωση στον αριθμό του προσωπικού.

Σε ανακοίνωση της Τράπεζας προς το προσωπικό της, την οποία υπογραφεί ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής & ΜΜΕ, Χάρης Πουαγκαρέ, γίνεται λόγος για σύμπτυξη των εργασιών μεταξύ καταστημάτων, από την οποία επηρεάζονται 15 καταστήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρεται «η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την πορεία εξορθολογισμού του Δικτύου, ενίσχυσης των καταστημάτων που βολεύουν τους πελάτες αλλά και μείωσης των πιο βαρετών στοιχείων της δικής μας καθημερινότητας». Ταυτόχρονα, προστίθεται, μειώνεται το λειτουργικό βάρος και κόστος, αλλά και το ρίσκο ασφάλειας αφού αυτά τα ανελαστικά κόστη θα αποτελούν σύντομα μικρότερο βαρίδι για την Τράπεζα με αντίστοιχο όφελος στο κόστος που καταβάλλει ο πελάτης.

Ξεκαθαρίζεται παράλληλα ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα υπάρξει μείωση στον αριθμό προσωπικού.

«Είναι αναμενόμενο να υπάρξουν μετακινήσεις. Οι συνάδελφοι που επηρεάζονται θα μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα και άλλους ρόλους, αναλόγως των δεδομένων του καθενός αλλά και τις ανάγκες της Τράπεζας», αναφέρεται. Προστίθεται ότι σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τα καταστήματα που θα κλείσουν και τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στα πλαίσια μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εξυπηρέτηση των πελατών της Τράπεζας διεκπεραιώνεται όλο και περισσότερο μέσα από τα ψηφιακά κανάλια. Ήδη,σημειώνεται, το 75% των συνολικών μας συναλλαγών γίνεται εκτός «πάγκου», ενώ στους ιδιώτες το ποσοστό αυτό φτάνει στα 83%. Εννέα στις 10 αναλήψεις γίνονται από τις ΑΤΜ, ενώ οι αιτήσεις για δάνεια μέσα από την 1bank αυξάνονται καθημερινά. Επιπλέον, το 92% των χρηματικών μεταφορών γίνεται ψηφιακά. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρεται ότι οι πελάτες εξυπηρετούνται ταχύτερα, απλά φθηνά και εύκολα.

«Το κατάστημα, φυσικά, θα συνεχίσει να είναι η αιχμή του δόρατος για την πώληση προϊόντων και για την εξυπηρέτηση του πελάτη, στο παρόν και στο μέλλον», προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι σήμερα, σε όλες τις χώρες, οι τράπεζες επιχειρούν να μειώσουν το κόστος και τον αριθμό των καταστημάτων με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους καλύτερα, κάτι που δεν αποτελεί επιλογή των τραπεζών, αλλά επιβολή εκ μέρους των πελατών, οι οποίοι απαιτούν την ταχύτητα, την άνεση, το χαμηλότερο κόστος και την αμεσότητα του ψηφιακού καναλιού.

«Η Τράπεζα Κύπρου ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία με το άρτιο προσωπικό της για να προσφέρει την ποιοτικότερη, ταχύτερη, απλούστερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας», σημειώνεται.

Η Τράπεζα μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη Τράπεζα στην Κύπρο, άσχετα με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων, αφού θα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε δάνεια, καταθέσεις, κίνηση πιστωτικών καρτών κ.λπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:06

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός των ημερών αναμένεται να καταθέσουν οι δύο μοναχοί
15:47
Κοροϊδία χαρακτήρισε την έναρξη τρίτης διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα ο Γιώργος Περδίκης
15:41
Πυρά Στεφάνου σε Κυβέρνηση για έρευνες Ακάμα
15:28
Τον απολογισμό του πρώτου έτους στο Υπουργείο Εργασίας παρουσίασε ο Γιάννης Παναγιώτου
15:10
Κτήριο που ενοικιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαθέτει πιστοποιητικό έγκρισης
14:43
Στην Μπρουζ και τις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
14:25
Αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών
14:08
Υπουργός Γεωργίας: Αρχές Απριλίου τα έργα για την ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών στον Ακάμα (Βίντεο)
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.