Παράνομη επίσχεση κατάθεσής του από τη ΣΚΤ προς εξόφληση δανείου της ΑΕ Πάφου καταγγέλει ο Δήμος

Παράνομη επίσχεση κατάθεσής του από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα προς εξόφληση δανείου της Αθλητικής Ένωσης ‶Πάφου″, που συνήφθη με εγγύηση του Δήμου, καταγγέλλει ο Δήμος Πάφου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 28 Αυγούστου 2018, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα προχώρησε μονομερώς στην επίσχεση ποσού €120.670, που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Δήμου Πάφου στην εν λόγω Τράπεζα προς εξόφληση της τελευταίας δόσης δανείου ύψους €328.000, το οποίο συνήψε το 2012 η Αθλητική Ένωση ‶Πάφος″, με εγγύηση κατάθεση του Δήμου στο τότε Ελληνικό Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου.

Η ενέργεια αυτή της Τράπεζας κρίνεται από τον Δήμο, προστίθεται στην ανακοίνωση, παράνομη και αυθαίρετη, αφού ο Δήμος με επιστολή του Δημάρχου ημερ. 6.7.2017 προς αυτήν είχε επισημάνει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία παρασχέθηκε η εν λόγω εγγύηση λήφθηκε καθ’ υπέρβαση εξουσίας, αφού η νομοθεσία προβλέπει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εξουσία να συνάπτει κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου δάνεια για συγκεκριμένους σκοπούς (άρθρο 85 του περί Δήμων Νόμου).

Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν προβλέπει πουθενά εξουσία του Συμβουλίου να παρέχει εγγύηση για σκοπούς σύναψης δανείου από τρίτο. Θέση του Δήμου, η οποία περιλήφθηκε στην εν λόγω επιστολή, είναι ότι η Τράπεζα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει τον παράνομο χαρακτήρα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την υπογραφή της σύμβασης παροχής εγγύησης με τον Δήμο (12.9.2012).

Ο Δήμαρχος Πάφου, ως Δημοτικός Σύμβουλος κατά το εν λόγω διάστημα, διαφώνησε και ανέδειξε το παράνομο της πράξης χωρίς να εισακουστεί.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο Δήμος ετοιμάζεται όπως το συντομότερο προβεί σε καταγγελία εναντίον της Τράπεζας σε σχέση με την ενέργειά της και σε καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση της ενδεχόμενης διάπραξης ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την όλη υπόθεση από εμπλεκόμενα πρόσωπα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.