Πογιατζή: Η ΣΚΤ ήταν σε κατάσταση εργοταξίου

Στους τρεις λόγους της παραίτησης της από μέλος της επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), αναφέρθηκε το πρώην μέλος της επιτροπείας της τράπεζας Σουζάνα Πογιατζή, στην κατάθεσή της κατά την τρίτη μέρα των εργασιών της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.


Σύμφωνα με την κ. Πογιατζή, οι λόγοι ήταν λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων, στο ότι δεν ήταν διατεθειμένη να συμβιβαστεί με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ενός οργανισμού που δεν ήταν αρκετά εύρωστος, ώριμος και βρισκόταν σε κατάσταση εργοταξίου αλλά και στο ότι ένοιωθε πως δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά στον συγκεκριμένο οργανισμό, δηλαδή, όπως εξήγησε, ήταν μειοψηφία σε πολλά θέματα.

«Οι ισορροπίες στην επιτροπεία ήταν δεδομένες και έτσι αντιλήφθηκα ότι η συνεισφορά μου ήταν περιορισμένη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ένα από τα σοβαρά θέματα που είχαμε στην επιτροπεία που ήταν και θέμα εταιρικής διακυβέρνησης, ήταν ότι δεν υπήρχε επαρκής ανεξαρτησία στο Συμβούλιο».

Εξάλλου, ερωτηθείσα πώς λήφθηκε η απόφαση τον Δεκέμβριο του 2016 για την απευθείας ανάθεση στην Altamira για δημιουργία πλατφόρμας για την διαχείριση των ΜΕΔ, η κ. Πογιατζή είπε ότι όταν παρέλαβε την κλήση για να παραστεί στην ερευνητική επιτροπή, ζήτησε από τον Γραμματεία της ΣΚΤ να της παραδοθούν όλα τα πρακτικά των συνεδριών τον καιρό που ήταν μέλος της επιτροπείας και δεν της δόθηκαν λόγω του ότι δεν υπόγραψε δεσμευτική/εμπιστευτική δήλωση που της ζητήθηκε.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής Γεώργιος Αρέστης είπε ότι η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει κατά πόσον η ΣΚΤ της έχει αποστείλει όλα όσα έχει ζητήσει.

«Διότι αν η (ερευνητική) επιτροπή τα έχει και μπορεί να κάνει χρήση τότε διερωτώμεθα γιατί δεν σας τα παρέδωσαν εσάς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.