Βελτιωμένο, αλλά take or leave it σχέδιο εθελούσιας στις συντεχνίες της ΣΚΤ

Βελτιωμένο σχέδιο εθελούσιας εξόδου των 900 περίπου εργαζομένων στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) το οποίο έχει το χαρακτήρα take it or leave it, κατέθεσε η διοίκηση της τράπεζας στις συντεχνίες στη σημερινή τους συνάντηση.

ΣΕΚ ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ μίλησαν για βελτιωμένο σχέδιο χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες ενόψει της αυριανής κοινής συνδιάσκεψης (11:00 γραφεία ΠΕΟ). Η ΕΤΥΚ μίλησε για διαφοροποιήσεις και όχι για βελτιώσεις.

Το σχέδιο έχει τον χαρακτήρα take or leave it, αφού θα τεθεί σε Γενική Συνέλευση της ΣΚΤ την ερχόμενη Τρίτη και μετά την έγκρισή του θα κοινοποιηθεί στο προσωπικό το οποίο θα έχει διορία μέχρι τις 17 Αυγούστου για να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο ΓΓ της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης στις δηλώσεις του μίλησε για διαφοροποιήσεις στο σχέδιο, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες ή να μιλήσει για βελτίωση του σχεδίου, ενόψει της λεπτομερούς ανάλυση του σχεδίου.
«Θα μελετήσουμε την πρόταση της τράπεζας στα ανάλογα σώματα της οργάνωσης ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα και να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους», είπε.
«Υπάρχουν διαφοροποιήσεις, τις οποίες όμως για να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τις μελετήσουμε και να επανέλθουμε για να ενημερώσουμε», κατέληξε.
Μιλώντας εκ μέρους των υπόλοιπων συντεχνιών (ΠΑΣΥΔΥ, ΟΥΙΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ), ο Ανώτερος Μόνιμος Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρέας Λουκά είπε ότι σήμερα δόθηκε το τελικό σχέδιο το οποίο περιέχει βελτιώσεις.
Όπως είπε, από μια πρώτη ανάγνωση υπάρχουν βελτιώσεις, έχουν ληφθεί αρκετές από τις εισηγήσεις μας υπόψη, και τα ποσά είναι αναθεωρημένα προς τα πάνω και κάποια από τα παρεμφερή θέματα είναι βελτιωμένα.
Ο κ. Λουκά είπε πως οι τρεις συντεχνίες θα συγκαλέσουν αύριο κοινή παγκύπρια συνδιάσκεψη (γραφεία ΠΕΟ 11:00) για ανάλυση του σχεδίου και τη λήψη οριστικής απόφασης.
Σημείωσε ακόμη ότι το αναθεωρημένο σχέδιο έχει εγκριθεί κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και θα τεθεί για έγκριση σε γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΚΤ για έγκριση την ερχόμενη Τρίτη και μετά την έγκρισή του θα εξαγγελθεί στο προσωπικό.
Σε ερώτηση αν υπέβαλαν νέες προτάσεις στην σημερινή συνάντηση, ο κ. Λουκά απάντησε αρνητικά, εξηγώντας πως «το σχέδιο είναι εθελοντικό, είτε θετική είτε αρνητική (απάντηση από πλευράς συντεχνιών), το σχέδιο θα βγει προς τους ενδιαφερόμενους και εναπόκειται στον κάθε ένα από τη στιγμή που σχέδιο είναι εθελούσιο να το επιλέξει είτε όχι».
«Αυτή η διαδικασία θα έχει ημερομηνία λήξης στις 17 Αυγούστου και ο κάθε ενδιαφερόμενος, όπως επίσης έχουμε συνεννοηθεί με την τράπεζα θα έχει πρόσβαση σε πύλη δεδομένων σε περίπτωση που αποφασίσει ότι επιλέγει το σχέδιο τι παίρνει, ποια είναι τα δικαιώματα», είπε, προσθέτοντας πως το σχέδιο έχει τον χαρακτήρα take or leave it.
Tέλος ο ΓΓ της ΣΕΚ ΟΥΙΚ, Ελισσαίος Μιχαήλ, είπε πως δόθηκε στις συντεχνίες περιθώριο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής να απαντήσουν και πρόσθεσε ότι είχε ζητηθεί από την ΣΚΤ να δοθεί χρόνος μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αν και διατηρεί την αρχική φόρμουλα (τα χρόνια υπηρεσίας διά 4 επί του ετήσιου μισθού), δεν προνοεί το κατώτατο όριο των €20.000, ενώ το ανώτατο έχει υπερβεί την οροφή των €170.000. Το συνολικό ύψος του σχεδίου υπερβαίνει τα €120 εκατομμύρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:38

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.