ΥΠΟΙΚ για Συνεργατισμό: Aποδεχόμαστε πλήρη έρευνα

Η κυβέρνηση αποδέχεται πλήρη έρευνα για τον Συνεργατισμό, επειδή δεν έχει τίποτε να φοβηθεί και να αποκρύψει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι η έρευνα θα πρέπει να αγγίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και της διοίκησης του Συνεργατισμού όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας.
Αναμένουμε και απαιτούμε, τόνισε, ότι θα ελεγχούν πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν δοθεί, ποια πολιτικά πρόσωπα, στελέχη της διοίκησης ή του προσωπικού του Συνεργατισμού έπαιρναν δάνεια και με ποιους όρους και αν αυτοί οι όροι εκπληρώνονταν.
Λέγοντας ότι μέχρι και σήμερα προκύπτουν τρύπες και κόστος στον Συνεργατισμό, που προέρχονται από αποφάσεις του παρελθόντος, ο κύριος Γεωργιάδης εξέφρασε βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της έρευνας θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζουν όσοι φωνάζουν σήμερα.
 Χαρακτήρισε παράλληλα δύσκολη αλλά αναγκαία την απόφαση για τον Συνεργατισμό, η οποία, όπως είπε, δημιουργεί κόστος στο δημόσιο χρέος, αλλά και ευρύτερο όφελος.
 Πρόσθεσε ότι το κόστος που προέκυψε από την συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα δεν θα το πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης, γι αυτό και δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, μέτρα ή περικοπές.
 Κληθείς να σχολιάσει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κακή διακυβέρνηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο ίδιος αποδέχεται πλήρως τις διαπιστώσεις και τις συστάσεις της Κομισιόν και διερωτήθηκε αν τις αποδέχονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
07:05
Ράφα: Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ισραήλ θα μπορούσαν να αρχίσουν τη Δευτέρα
06:54
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
06:03
Βρετανία: Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία έριξε από αέρος τρόφιμα στη Γάζα για δεύτερη φορά
05:49
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδίδουν στο Βέλγιο καταζητούμενο για διακίνηση ναρκωτικών
05:29
Ζελένσκι: Χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ, οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να υποχωρήσουν
05:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/03/24
05:19
Μπάιντεν: Προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που στήριζαν τη Ρεπουμπλικανή Χέιλι
05:10
29 Μαρτίου
Ρωσία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση
21:39
Ταϊλάνδη: 7 νεκροί, κατέρρευσε γερανός σε εργοτάξιο
21:30
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: H κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης
20:32
Ουκρανία: Ένας νεκρός από ουκρανικό drone στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ
20:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.