Απαρέσκεια ΑΣΔΥΚ για δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών για αποκατάσταση μισθών

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) εκφράζει «εντονότατη απαρέσκεια και στηλιτεύει ως ατόπημα τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αναφορικά με την αποκατάσταση των μισθών, στις οποίες χαρακτήρισε ως ‘καταστροφική’ την ενδεχόμενη δικαστική επιτυχία των προσφυγών γι’ αυτές, με τη συνακόλουθη εκτίμηση της κατάστασης της κυπριακής οικονομίας, αντίθετα, μάλιστα, με προηγούμενες δηλώσεις του, περί ανθοφορίας της οικονομίας».


 
Η ΑΣΔΥΚ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του έγιναν «ενώ εκκρεμούν στο δικαστήριο σχετικές προσφυγές», μεταφέροντας «ευθέως λακωνικό μήνυμα της πολιτικής προς τη δικαστική εξουσία, απαξιώνοντας ασυμβίβαστα και διαταράσσοντας, με τον τρόπο αυτό, την παγίως διακηρυγμένη αρχή της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και συναφώς την άσκηση του δικαιοδοτικού έργου και ρόλου της Δικαιοσύνης, ως υπέρτατου κριτή, απερίσπαστα και αμερόληπτα, αποκλειστικά, απαρέγκλιτα και απαρασάλευτα στη βάση των πορισμάτων της νομολογίας, του Συντάγματος και του Κοινοτικού Κεκτημένου».
 
Προσθέτει ότι «παρόμοιες καταστροφολογικές δηλώσεις δεν έγιναν κατά την έκδοση αποφάσεων που αφορούσαν τα μισθολογικά των πολυσυνταξιούχων ή των δικαστών, οι οποίες ήταν ακυρωτικές και ασφαλώς είχαν δραστικές οικονομικές επιπτώσεις  για τα δημοσιονομικά του κράτους και μάλιστα σε πολύ πιο χαλεπούς καιρούς».
 
«Επιπλέον, τίθεται και ζήτημα για το χρόνο που επελέγη η σχετική συμφωνία με συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε συνάρτηση με την αναμονή και εξέλιξη των αποφάσεων», αναφέρει η ΑΣΔΥΚ.
 
Η ΑΣΔΥΚ ευελπιστεί, «στα πλαίσια της δίκαιης δίκης, σε εκδίκαση εντός ευλόγου χρόνου των σχετικών προσφυγών, ώστε αυτή να συνάδει και συμπορεύεται με το πνεύμα της ορθής, ταχείας και αποτελεσματικής απονομής της δικαιοσύνης».
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.