Εκπρόσωπος: Επιβεβαίωση της σταθερής αύξησης της απασχόλησης η νέα μείωση της ανεργίας

Η νέα μείωση της ανεργίας αποτελεί επιβεβαίωση της σταθερής αύξησης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας, ο δείκτης της οποίας από το ανώτατο υψηλό 16,3% στην κορύφωση της κρίσης το 2014 έχει περιοριστεί κάτω από 10%, με τάση συνεχούς αποκλιμάκωσης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε σε στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία και δείχνουν νέα μείωση της ανεργίας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 23,7% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα. Η Σύγκριση του Μαΐου 2018 με τον Μάϊο 2016 δείχνει μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 33% ή 11.208 άτομα. «Μείωση της ανεργίας παρουσιάζεται σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας και αυτό αντανακλά την ευρωστία της αναπτυξιακής ανάκαμψης της Κύπρου, ενώ πρόσφατα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η μείωση της ανεργίας οφειλόταν σε μετανάστευση Κυπρίων στο εξωτερικό. Τουναντίον, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η όποια μεταναστευτική τάση είχε παρατηρηθεί στα χρόνια της κρίσης, έχει ήδη αντιστραφεί», σημείωσε. «Πρέπει», πρόσθεσε, «να συνεχίσουμε σταθερά σε αυτή την αναπτυξιακή πορεία που φέρνει πραγματικά αποτελέσματα και να καταβάλουμε τις απαραίτητες προσπάθειες για τις υπόλοιπες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μας, ούτως ώστε να ενισχύσουμε περισσότερο την αναπτυξιακή έφεση». Η Κυβέρνηση, κατέληξε, συνεχίζει μέχρι να φτάσει η Κύπρος σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Πηγή: ΓΤΠ, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:35

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.