Τραγωδία με πολλά ερωτηματικά στη Λάρνακα – 10χρονο παιδί πέθανε μετά από κτύπημα στο σχολείο

Ανείπωτη τραγωδία στη Λάρνακα. Δεκάχρονος μαθητής, ο Σταύρος Γιωργαλλή, έχασε τη ζωή του ύστερα από κτύπημα στο κεφάλι, ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα με τους φίλους του στο δημοτικό σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η μητέρα του, η οποία τον μετέφερε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του γενικού νοσοκομείου Λάρνακας, από όπου ύστερα από εξετάσεις, πήρε εξιτήριο.
Ωστόσο λίγο αργότερα ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί, ύστερα από νέες εξετάσεις, έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.
Αμέσως μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο 10χρονος Σταύρος εισήχθη στο χειρουργείο. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στο μοιραίο.

Ευθύνες στο γιατρό από τη μητέρα

Ευθύνες στο γιατρό που εξέτασε τον δεκάχρονο επιρρίπτει η μητέρα του, Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή, η οποία εργάσθηκε ως νοσοκόμα στον Καναδά.
Είπε ότι την πρώτη φορά που πήρε το γιό της στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας όταν ρώτησε το γιατρό εάν έπρεπε να του κάνουν αξονικό, της απάντησε πως η ακτινογραφία ήταν αρκετή.
Ανέφερε, επίσης, ότι υπέδειξε στο γιατρό ότι στο κεφάλι του παιδιού υπήρχε αιμάτωμα. Αυτός, όμως, πρόσθεσε, το μόνο που έκαμε ήταν να εξετάσει το παιδί στα μάτια και τα αυτιά επειδή τα πονούσε.
Το μωρό, είπε η τραγική μητέρα, έπρεπε να μείνει εκεί και να το εξετάζουν συνεχώς και όχι να μου το δώσουν μέσα σε 20 λεπτά.

Έρευνα από Υπ. Υγείας και Παιδείας

Στο μεταξύ έρευνα για το τραγικό συμβάν διέταξαν τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και το Υπουργείο Παιδείας.
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι συμβάν σημειώθηκε την ώρα του μαθήματος φυσικής αγωγής. Ο 10χρονος, είπε, έπεσε στο έδαφος και αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ενημερώθηκε η μητέρα του η οποία τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, η μητέρα τους ενημέρωσε ότι έγινε ακτινογραφία, επειδή όμως το παιδί ένοιωθε ζαλάδες το μετέφερε και πάλι στο νοσοκομείο, όπου ύστερα από εξέταση στον αξονικό, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα και μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.
Ο κύριος Χαμπιαούρης είπε ότι η Γενική Διευθύτρια του Υπουργείου Υγείας μετέβη αμέσως στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας για τη διεξαγωγή έρευνας.
Θα προσπαθήσουμε, είπε ο κύριος Χαμπιαούρης, να είμαστε αντικειμενικοί και εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
Για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.