Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν τα Επιμελητήρια Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Νέες προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας διανοίγονται μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας από τα Επιμελητήρια των τριών χωρών.

Η υπογραφή του σημαντικού Μνημονίου έγινε στα πλαίσια της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Το Μνημόνιο εκ μέρους του ΚΕΒΕ υπέγραψε ο Πρόεδρος του, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο Πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μίχαλος και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων Ισραήλ ο Πρόεδρος της Vriel Lynn.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι τα τρία μέρη συμφωνούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ενέργειας, της επιχειρηματικότητας και να την επεκτείνουν στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς των χωρών τους. Επίσης, τα τρία Επιμελητήρια συμφώνησαν να υποστηρίξουν τα μέλη τους κατά τις επιχειρηματικές επισκέψεις που πραγματοποιούν στις μεταξύ τους χώρες.
Ακόμα, θα εργαστούν από κοινού και θα συνδιοργανώνουν συσκέψεις, σεμινάρια, εμπορικές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις στις τρεις χώρες για να προωθήσουν τις επενδύσεις, το εμπόριο, την ενεργειακή συνεργασία, τη μεταφορά τεχνολογίας, τις κοινοπραξίες και γενικά την επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία.
Επιπρόσθετα, τα τρία Επιμελητήρια θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη επιχειρηματικού δικτύου που θα διευκολύνει τον εντοπισμό επιχειρηματικών ευκαιριών και το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις τρεις χώρες μεταξύ των μελών των Επιμελητηρίων.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το Μνημόνιο στους τομείς της ενέργειας και των νεοφυών (startups) επιχειρήσεων που είναι σημαντικοί κλάδοι για το μέλλον των τριών χωρών και δημιουργούν ευκαιρίες για συνεργασία.
Εξάλλου, πριν την υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών των τριών Επιμελητηρίων στις οποίες έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ισραήλ Χριστάκης Παπαβασιλείου.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία των τριών Επιμελητηρίων και είπε ότι υπάρχουν προοπτικές στην περιοχή μας που θα πρέπει να αξιοποιηθούν μέσω αυτής της τριμερούς συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος είπε ότι τα τρία Επιμελητήρια και μέσω τους ο επιχειρηματικός κόσμος των τριών χωρών μπορεί να αδράξει νέες ευκαιρίες στην περιοχή μας.
Τη δική του ικανοποίηση για τη συμφωνία εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Ισραήλ Vriel Lynn δίνοντας έμφαση στο νέο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.