Σε λειτουργία διαδικτυακή πλατφόρμα του CIPA για αντιστοίχιση επαγγελματιών


Τη λειτουργία μιας νέας διαδικτυακής πλατφόρμας που στόχο έχει αφενός να παρέχει στήριξη σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές στην Κύπρο που αναζητούν διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου να βοηθήσει Κύπριους που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Κύπρο για να εργαστούν, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων CIPA.
 
Η πλατφόρμα Invest Career απευθύνεται σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Κύπρο, πτυχιούχους, φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των σπουδών τους, εργαζόμενους με πολυετή και όχι μόνο πείρα, και εταιρείες που είτε διαθέτουν είτε όχι κενές θέσεις.
 
H παρουσίαση έγινε σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε ο CIPA στη Λευκωσία, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία χαιρέτισε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του οργανισμού, σημειώνοντας πως η ανεργία και δη η ανεργία των νέων αποτελεί πρόβλημα εδώ και καιρό και παρόλο που σήμερα έχει υποχωρήσει κάτω από το 10%, που είναι «ένα ελπιδοφόρο μήνυμα», οι προσπάθειες δεν σταματούν.
 
Η Υπουργός τόνισε ότι στηρίζει την πλατφόρμα για την εργοδότηση των νέων Κυπρίων.
 
Η πρωτοβουλία αυτή, είπε, είναι σημαντική γιατί θα δώσει την ευκαιρία σε νέους που βρίσκονται εκτός Κύπρου και αναζητούν εργασία να βρουν θέσεις εργασίας και να επιστρέψουν στον τόπο τους. «Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας και του Υπουργείου Εργασίας για εργοδότηση όσων περισσότερων νέων βρήκαν αυτή τη στιγμή τη βοήθεια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων» ανέφερε η κ. Αιμιλιανίδου.
 
Προανήγγειλε δε τη δημιουργία νέας πλατφόρμας από πλευράς του Υπουργείου. Εξήγησε επίσης ότι το Invest Career δεν διαφοροποιεί το σύστημα που λειτουργεί σήμερα στο Υπουργείο για τους εγγεγραμμένους άνεργους.
 
Σημείωσε ακόμα ότι σε συνεργασία με την ΑνΑΔ, η οποία προχώρησε σε εκπόνηση μελέτης για τις θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καταβάλλεται προσπάθεια με την κατάλληλη κατάρτιση των ανέργων και των προσόντων που έχουν ή που πρέπει να αποκτήσουν να υπάρξει σύζευξη με τις ανάγκες της αγοράς.
 
Ο CIPA αφουγκραζόμενος τις ανάγκες ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και κυπριακών, που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, προχώρησε στη δημιουργία της πλατφόρμας, είπε από πλευράς του ο Πρόεδρος του οργανισμού Μιχάλης Μιχαήλ.
 
«Ευελπιστούμε ότι θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον εταιρειών που σήμερα δεν μπορούν να βρουν το ανάλογο προσωπικό μέσω των υπολοίπων εργαλείων που υπάρχουν στην αγορά» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα απευθύνεται και «σε δικούς μας νέους ανθρώπους που εργάζονται στο εξωτερικό και θέλουμε να έρθουν να επενδύσουν την καριέρα τους στην Κύπρου».
 
Με τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει σήμερα η Κύπρος, υπάρχει ζήτηση για πτυχιούχους επαγγελματίες, ανέφερε ο Κυριάκος Κόκκινος, μέλος του ΔΣ του CIPA, ο οποίος παρουσίασε την πλατφόρμα.
 
Σημείωσε επίσης ότι σήμερα υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών και των οικονομιών για την προσέλκυση ταλέντων.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η Κύπρος καταλαμβάνει την 23η θέση από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ σε ό,τι αφορά το δείκτη για τις δεξιότητες Digital Economy and Social Index, παρά το ότι διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες, κάτι που σημαίνει ότι η Κύπρος πρέπει να προσπαθήσει να προσελκύσει τα ταλέντα της.
 
«Η πλατφόρμα αυτή έρχεται να διαχειριστεί αυτή την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και είναι πολύ σημαντικό γιατί είμαστε σε ένα κομβικό σημείο της οικονομίας μας», η οποία εισέρχεται σε πορεία ανάπτυξης, υπέδειξε. «Το Invest Career έχει στόχο να εμπλουτίσει τη διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού, να υποστηρίξει τους επενδυτές και να τους ενθαρρύνει να έρθουν στην Κύπρο» είπε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, ο CIPA επιδιώκει μια μαζική εγγραφή 5-8 χιλιάδων επαγγελματιών στην πλατφόρμα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα μέσω του συνδέσμου www.invest.career.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:28

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.