Η Βουλή υπερψήφισε προϋπολογισμούς 16 ημικρατικών οργανισμών

Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε προϋπολογισμούς 16 ημικρατικών οργανισμών. Μεταξύ αυτών οι προϋπολογισμοί της Αρχής Λιμένων, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και του ΡΙΚ. 

Ο προϋπολογισμός του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, προβλέπει δαπάνες και έσοδα 33, εκ. 197 χιλιάδων ευρώ. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα. Οι Οικολόγοι κατέθεσαν τροπολογία για δέσμευση του κονδυλιού 120 χιλιάδων ευρώ για δημοσκοπήσεις εκλογών για το 2018, η οποία απορρίφθηκε. Το ΕΛΑΜ κατέθεσε πρόταση να αποκτούν τα κονδύλια για δικοινοτικές εκπομπές, η οποία απορρίφθηκε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για το έλλειμμα 130 εκ. στο ταμείο συντάξεων.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι στηρίζουν την δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρόλο που έχουν παράπονα από το ΡΙΚ. Την προεκλογική περίοδο μετατράπηκε σε ραδιοφωνικό ίδρυμα της κυβέρνησης. Ζήτησε την επίλυση του προβλήματος με τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, πρέπει επιτέλους να επιλυθούν τα εργασιακά ζητήματα στο ΡΙΚ. Κατά την προεκλογική περίοδο, υπήρξαν παρεκκλίσεις από την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, κατήγγειλε τους εργαζομένους δύο ταχυτήτων, πλειβίους που επιτελούν την περισσότερη εργασία και τους πατρικίους.
Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους δήλωσε ότι θα πρέπει να προστατεύσει και να προβάλει την κυπριακή διάλεκτο. Πρόγραμματα ιδιωτικών καναλιών να αγοραστούν από το ΡΙΚ και να προβάλλονται από το ΡΙΚ ΣΑΤ.
Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας, η ποιότητα των προγραμμάτων έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς είναι φτωχό το αποτέλεσμα των αλλαγών, με πολλές εργασιακές αγγυλώσεις και χωρίς να εκμεταλλεύεται τις ικανότητες του προσωπικού του.
Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, επέκρινε την σύναψη συμβολαίου σε τηλεπαρουσιάστρια η οποία λαμβάνει 150 ευρώ την ώρα.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σημείωσε ότι διαχρονικά προβλήματα παραμένουν άλυτα.
Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, δήλωσε πρέπει να δημιουργηθεί εκπομπή για ενίσχυση του εθνικού φρονήματος.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, αν δεν υπήρχε ΡΙΚ δεν θα υπήρχε δημοκρατία στον τόπο μας. Σημαντικότατος ο ρόλος του στην ενημέρωση και τον πολιτισμό.

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής, ΡΙΚ βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.