Η ΕΥ προκήρυξε αγορά υπηρεσιών έναντι €3 εκ.

Διαγωνισμό ύψους €3 εκατομμυρίων για αγορά υπηρεσιών από ελεγκτικά γραφεία για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων διαφόρων οργανισμών δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων των Δήμων, των Κοινοτικών Συμβουλίων και των Σχολικών Εφορειών, προκήρυξε η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ανθρωπίνου δυναμικού, καθώς και ολοκλήρωσης ελέγχων που εκκρεμούσαν εδώ και δεκαετίες.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε πως «υπάρχουν 350 κοινότητες με προϋπολογισμό μικρότερο από 1% του κρατικού προϋπολογισμού και των οποίων ο έλεγχος, αν γινόταν εσωτερικά, θα απαιτούσε 10% με 15% του προσωπικού της Υπηρεσίας».

«Ως εκ τούτου», εξήγησε, «ήταν επιβεβλημένο ο έλεγχός τους να ανατεθεί στον ιδιωτικό τομέα όπως και των Σχολικών Εφορειών και πολλών άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι εκ φύσεως ο έλεγχος του κεντρικού κράτους πολύ δύσκολα μπορεί να ανατεθεί στον ιδιωτικό τομέα, όπως και οι διαχειριστικοί έλεγχοι των μεγάλων νομικών προσωπικών δημοσίου δικαίου. Σε αυτούς τους ελέγχους προσπαθούμε να διαθέσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των πόρων μας».

Με τον διαγωνισμό αυτό, η Ελεγκτική Υπηρεσία φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τον όγκο οικονομικών ελέγχων που εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες και οι κατοπινοί έλεγχοι να αφορούν τρέχουσες ανάγκες, δηλαδή οικονομικούς ελέγχους των τελευταίων δύο ή τριών ετών.

«Ευελπιστούμε αυτός να είναι ο τελευταίος διαγωνισμός που να περιλαμβάνει εξέταση των καταλοίπων ενός τεράστιου όγκου εργασίας που είχε μείνει χωρίς έλεγχο εδώ και δεκαετίες», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Εξάλλου, η επικαιροποίηση των οικονομικών ελέγχων επιβάλλεται και λόγω των προνοιών του νόμου περί δημοσιονομικής ευθύνης.

Τη μερίδα του λέοντος του διαγωνισμού καταλαμβάνει ο έλεγχος των 350 Κοινοτικών Συμβουλίων σε όλη τη Κύπρο, έναντι συνολικού ποσού €2,07 εκατ. με τη διάρκεια της σύμβασης να καθορίζεται στους 22 μήνες.

Το δεύτερο μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ύψους €647.410, παρουσιάζει η σύμβαση για τον έλεγχο των συνολικών 178 Σχολικών Εφορειών.

Ενδεικτική για την κατάσταση που επικρατεί στα βιβλία των Σχολικών Εφορειών είναι η αναφορά στα έγγραφα του διαγωνισμού ότι «οι πλείστες οικονομικές καταστάσεις περιέχουν πολλά λάθη, ελλείψεις και παραλείψεις, παρουσιάζουν ταμειακά ελλείμματα/ταμειακά πλεονάσματα, τα οποία οι Σχολικές Εφορείες αδυνατούν να επεξηγήσουν, αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα λογιστικά τους βιβλία δεν είναι κατάλληλα ενημερωμένα και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υποστηρικτικά στοιχεία».

Για το λόγο αυτό, πέραν από τους οικονομικούς ελέγχους, προνοείται σε πολλές περιπτώσεις ο καταρτισμός εκθέσεων με ευρήματα του ελέγχου, λάθη, αδυναμίες και εισηγήσεις για βελτίωση.

Ο προϋπολογισμός για τον έλεγχο συνολικά 24 (από 39) των Δήμων και των Ταμείων Προνοίας και ανέρχεται σε €78.580 με τη διάρκεια της σύμβασης στους 34 μήνες.Στους ελεγχόμενους οργανισμούς περιλαμβάνονται και τα Συμβούλια Αποχετεύσεως.

Οι υπόλοιποι Οργανισμοί:
 
1              ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
2              ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
3              ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ
4              ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΒΑΡΩΝ
5              ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ
6              ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΠΕΥ
7              ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
8              ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
9              ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
10           ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ
11           ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
12           ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
13           ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΟΜΒΡΙΑ
14           ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
15           ΤΑΜΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΑΤΑΤΩΝ
16           ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
17           ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
18           ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
19           ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
20           ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
21           ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΩΝ (ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ
22           ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΩΝ (ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ
23           ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
24           ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΙΚΗ ΔΥΣΤΡΟΦΙΑ
25           ΣΧΕΔΙΟ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.