Ο Γενικός Ελεγκτής στην Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ

Εντός των επόμενων 15 ημερών ο Γενικός Ελεγκτής θα αποστείλει σημείωμα στο Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας του να διερευνήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την διαδικασία στέγασης του επαρχιακού κτηματολογικού γραφείου Λάρνακας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ Πρώτη Ενημέρωση ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι η Υπηρεσία του θεωρεί ότι υπήρξε πρόδηλη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Το κόστος αγοράς του ακινήτου είπε ήταν πολύ πιο ψηλό, περίπου κατά 1,4 εκ. ευρώ από την πραγματική αξία.
Κληθείς να σχολιάσει ότι το 2010 η τέως Γενική Ελέγκτρια ετοίμασε έκθεση, με εντελώς διαφορετική εκτίμηση, θεωρώντας συμφέρουσα την συμφωνία είπε ότι θα διερευνηθεί υπό ποια δεδομένα προέκυψε η εκτίμηση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.
Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι εκείνη η έκθεση σύμφωνα με σημειώματα που υπάρχουν συντάχθηκε με προσωπικές οδηγίες της κυρίας Γιωρκάτζη η οποία όπως είπε πήγε και είδε και το κτίριο.

Σκάνδαλο και σε ΣΠΙ

Σκάνδαλο σε Συνεργατικό Ίδρυμα έφερε στη δημοσιότητα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
Όπως αποκάλυψε, γραμματέας σε συγκεκριμένο συνεργατικό ίδρυμα, πήρε το 2009 πρόωρη αφυπηρέτηση εξασφαλίζοντας  αφορολόγητο εφάπαξ μισό εκατομμύριο ευρώ, λόγω του ότι θα είχε απώλεια καριέρας.
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα ο αφυπηρετήσας προσελήφθει στο ίδιο ίδρυμα ως ειδικός σύμβουλος με μισθό και ωφελήματα που άγγιζαν τις 120 χιλιάδες ευρώ.
Στην κενωθείσα θέση του γραμματέα του συνεργατικού ιδρύματος διορίστηκε ο γιός του με επίσης παχυλό μισθό.
Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή όταν άρχισε η οικονομική κρίση το προαναφερθέν στέλεχος αποχώρησε από τη θέση του ειδικού συμβούλου λαμβάνοντας αποζημίωση επιπλέον 70 χιλιάδες ευρώ.
Ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος
Πηγή: ΡΙΚ, Πρώτη Ενημέρωση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:57

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.