Χ. Γεωργιάδης - Τι συμβαίνει με Κυπριακές Αερογραμμές και ΡΙΚ - Video

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για απόκτηση της εταιρείας των Κυπριακών Αερογραμμών από την Aegean και την Ryanair, δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση" ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι ενόσω εκκρεμεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το σχέδιο αναδιάθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών δεν είναι εύκολο να εξευρεθεί επενδυτής. Σημείωσε ότι χάθηκαν ευκαιρίες για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια.  Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για έγκριση του σχεδίου αναδιάθρωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, αν και το θεωρεί πολύ δύσκολο, έως αδύνατο. Εάν η απάντηση της επιτροπής είναι αρνητική, το κτύπημα της εταιρείας, κατά την εκφραση του, θα είναι ακαριαίο, αλλά και αν η επιτροπή εγκρίνει το σχέδιο, προβλέπονται απολύσεις και μειώσεις απολαβών.

Δείτε το video:

{mp4}kypriakes{/mp4}

Εξυγίανση στο ΡΙΚ
Αναφερόμενος στο ΡΙΚ, ο υπουργός οικονομικών είπε ότι μόνο με εξυγίανση θα υπάρχει μέλλον για τη δημόσια ραδιοτηελόραση.
Ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε ότι το ΡΙΚ είναι οργανισμός ο οποίος απορροφά μερικές δεκάδες εκατομμύρια το χρόνο, τη στιγμη που άλλοι παρόμοιοι οργανισμοί μπορούν, όπως είπε,  να λειτουργήσουν με λιγότερο κόστος. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με κινήσεις εξυγίανσης, επισημαίνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που θα εξεταστούν είναι ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους υπάρχουν, όπως είπε, δύο ταχύτητες. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους εργαζόμενους - τόνισε ο κύριος Γεωργιάδης - ότι δεν είναι με λεκτικές διαβεβαιώσεις των πολιτικών που θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΡΙΚ αλλά με συγκεκριμένες κινήσεις εξυγίανσης.

Δείτε το video:

{mp4}rik{/mp4}

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 11:01

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.