Α.Κί.ΔΑ: Ερωτήματα για νομοθεσία αορίστου χρόνου

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) κάλεσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) να διευκρινίσουν τι προνοεί η νομοθεσία περί αορίστου χρόνου για όσους έχουν διοριστεί με αυτό το καθεστώς και ποια είναι τα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, θεωρεί ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αν θα ανακοινώνονται κάθε χρόνο αυτοί οι διορισμοί ή αν έχουν ισχύ επ’ αόριστον.


 
Η Κίνηση καλεί το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων.
 
Συγκεκριμένα, πώς επηρεάζουν οι αορίστου χρόνου διορισμοί το ΝΣΔΕ και τις προβλέψεις του Υπουργείου για τα επόμενα δύο χρόνια; Οι αορίστου χρόνου θα αφαιρούνται από τους διαθέσιμους διορισμούς πριν το διαμοιρασμό των θέσεων 50-50 ανάμεσα στους δύο καταλόγους; Εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν 30 μήνες συνεχόμενη υπηρεσία σε διαφορετικές ειδικότητες θα γίνονται αορίστου χρόνου;
 
Πάγια θέση της Κίνησης είναι η πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας αορίστου χρόνου στην εκπαίδευση.
 
Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει τη νομοθεσία για όλους τους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν ή θα συμπληρώσουν 30 μήνες συνεχόμενης ή και αθροιστικής υπηρεσίας με σύμβαση ή αντικατάσταση.
 
Όσον αφορά το θέμα των εξετάσεων για τον κατάλογο διορισίμων, παρατηρεί με λύπη πως «η προχειρότητα με την οποία άρχισε το όλο εγχείρημα, συνεχίζεται μέχρι σήμερα», προσθέτοντας πως «παρόλο που η νομοθεσία αναφέρει ρητά πως η ύλη μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες δημοσιοποιούνται έξι μήνες πριν τις εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ενδεικτικών ερωτήσεων για κάθε εξέταση ή σε κάποιες περιπτώσεις αυτές ακόμη να ανακοινωθούν».
 
Θεωρεί επίσης ότι το ΥΠΠ πρέπει να διευκρινίσει στους συμμετέχοντες αν θα διεξαχθεί κοινή εξέταση για τη γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και για τις δεξιότητες για όλους τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής εκπαίδευσης.
 
«Έχουμε έντονη άποψη πως με την ψήφιση και την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, η εκπαίδευση του τόπου οδηγείται σε αχαρτογράφητα νερά. Οι νομικές μάχες που ήδη έχουν ξεκινήσει, αλλά και η πληθώρα αναπάντητων ερωτημάτων για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του νέου συστήματος διορισμών, καθώς και οι άλλες σκοπιμότητες που το επέβαλαν, συνεχίζουν να μας προκαλούν έντονες ανησυχίες» αναφέρει η Α.Κί.ΔΑ.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΜΜ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:35

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.