Ορατή πιθανότητα ο East Med για τον Νετανιάχου

Ο East Med είναι μια ορατή πιθανότητα, δηλώνει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, που θεωρεί ότι τα ενεργειακά αποθέματα σε Ισραήλ, Κύπρο και νότια της Κρήτης μπορεί να στηρίξουν εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «συζητούμε κάτι που εφόσον πραγματοποιηθεί, θα έχει τεράστιες προοπτικές και αυτό είναι ο ανατολικός αγωγός της Μεσογείου». Σύμφωνα με τον κ. Νετανιάχου, το Ισραήλ έχει σημαντικά ενεργειακά αποθέματα αποδεδειγμένα, αποδεδειγμένα μικρότερα αλλά σημαντικά αποθέματα έχει η Κύπρος, ενώ πιθανώς τέτοια να υπάρχουν και κάτω από τις ακτές της Κρήτης. Επομένως, είπε, μιλάμε για μεγάλα αποθέματα που μπορούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά. «Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα κοστίσει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες πολύ λιγότερο να κατασκευαστεί ένας αγωγός παρά να φτιάξουν έναν για κάθε πεδίο. Αυτός προφανώς ακούγεται λογικό».

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός πιστεύει ότι υπάρχει αρκετό αέριο για να υποστηριχθούν πολλαπλή αγωγοί. Για το East Med ανέφερε ότι ενώ εθεωρείτο αδύνατος πριν ενάμιση χρόνο τώρα η ελληνοϊταλική εταιρεία που έκανε την αρχική έρευνα, επέστρεψε και είπε ότι είναι εφικτός και εφαρμόσιμος, γι’ αυτό και θα το ελέγξουν ακόμη πιο προσεκτικά και «εάν είναι εντάξει, θα το ξεκινήσουμε».

Κληθείς να πει εάν ανησυχεί για τυχόν ένταση στην περιοχή όταν προχωρήσει η εξόρυξη στην Κύπρο οπόταν η Τουρκία έχει δηλώσει ότι θα αντιδράσει, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός απάντησε ότι πάντα ελπίζει πως «τα θέματα θα επιλυθούν ειρηνικά». Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι το Κυπριακό θα λυθεί, πρέπει να επιλυθεί, ο κ. Νετανιάχου απάντησε ότι έχουν περάσει 44 χρόνια. «Εάν μπορέσουν να το ξεκινήσουν και να το ολοκληρώσουν τους επόμενους 4 μήνες, θα είμαστε ευτυχείς, πιστέψτε με».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:47

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.