Εύσημα για την πορεία της οικονομίας από το Γιούρογκρουπ

Τα εύσημα για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, έδωσε το Γιούρογκρουπ στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, με τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ να κάνει λόγο για ισχυρή ανάπτυξη και ισχυρά πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου διευκρίνισε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης που υπήρχαν παλαιότερα, δεν είχαν στέρεα θεμέλια, ενώ οι σημερινοί ρυθμοί έχουν.
Ο κύριος Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι από ύφεση μείον 6%, η Κύπρος πήγε στο  συν 3%.
Ο κύριος Ντάισελμπλουμ είπε ότι παρά τις πολύ ισχυρές επιδόσεις, η Κύπρος οφείλει να επαναβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευση για μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, μείζον ζήτημα αποτελεί η επιτάχυνση της μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ο αρμόδιος για οικονομικά θέματα Πιέρ Μοσκοβισί, επεσήμανε ότι η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο παραμένει θετική, η ανάπτυξη είναι ισχυρή, η ανεργία μειώνεται και τα δημοσιονομικά είναι σε καλή πορεία, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες από το φθινόπωρο, είπε, για το διαρθρωτικό έλλειμμα και απαιτείται ανάκτηση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και περισσότερες προσπάθειες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ ,επεσήμανε ότι η θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας αναγνωρίζεται από τις αγορές, καθώς τα επιτόκια των κυπριακών ομολόγων έχουν μειωθεί περισσότερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που βρισκόταν σε πρόγραμμα.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.