ΠτΔ: Μήνυμα προς τον Μ. Ακκιντζί για τα ΜΟΕ

Σαφέστατο μήνυμα προς τον Μουσταφά Ακκιντζί ότι η προσπάθεια επανέναρξης ενός γόνιμου διαλόγου θα είναι καταδικασμένη εάν σκοπός του κατά το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι η συζήτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Μιλώντας απόψε σε εκδήλωση για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου την οποία διοργάνωσε το Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Τρίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε ποιά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα μπορούσαν να συζητηθούν.
Ποιά ΜΟΕ διερωτήθηκε, μπορούν να συζητηθούν, οι συνεχείς τουρκικές νάφτεξ ή ο εορτασμός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο;
Επανέλαβε ότι η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν αχρείαστη, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να εκτιμηθεί ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον Μουσταφά Ακκιντζί να συνειδητοποιήσει ότι ανάλογες ανησυχίες και μάλιστα μεγαλύτερες, έχουν και αυτοί που υπήρξαν θύματα της τουρκικής εισβολής.
Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση μίας ειρηνικής λύσης που θα διασφαλίζει τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων, όχι όμως πρόσθεσε, με παραβιάσεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ή με την αποδοχή όρων που δεν θα δημιουργούν βιωσιμότητα, όπως η απαίτηση για θετική ψήφο τουρκοκυπρίου σε κάθε απόφαση.
Κάτι τέτοιο πρόσθεσε, δεν ισχύει σε κανένα ευνομούμενο κράτος.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε πως δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι γνωρίζει τί μπορεί να αποδεχθεί ο κυπριακός ελληνισμός και τί πρέπει να απορριφθεί.
Τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα κράτος που να είναι υβρίδιο.
Το κράτος είπε, πρέπει να ανταποκρίνεται στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του διεθνούς δικαίου.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι απόλυτα συντονισμένες ενέργειες Λευκωσίας και Αθήνας, θα αποδώσουν καρπούς.

Πήγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προσθήκη 4 ατόμων και 2 οντοτήτων στο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.