ΥΠΕΣ: Ώθηση στη Κτηματαγορά με λύση Κυπριακού

"Πιθανή λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, που όλοι ευχόμαστε για το καλό της πατρίδας μας, θα επηρεάσει θετικά και σε σημαντικό βαθμό τον τομέα της κτηματαγοράς, της οικοδομικής βιομηχανίας, αλλά και της οικονομίας γενικότερα", εκτιμά ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, τον οποίο διάβασε ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΣ Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ο κ. Χάσικος σημειώνει ότι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία το Υπουργείο έδρασε, έχει δημιουργήσει θετικές προοπτικές για τον κλάδο, ο οποίος έχει πληγεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής ύφεσης. Επισημαίνει πως, παρά την κρίση, η Κύπρος εξακολουθεί να προσφέρει ένα σταθερό και ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, με ένα άριστο δίκτυο υπηρεσιών που την καθιστούν σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. "Αυτό", αναφέρει, "διαφαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν κατ' επανάληψη διαψεύσει τις προβλέψεις, εφόσον η οικονομία κινείται με καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες".
Ο υπουργός Εσωτερικών εκφράζει παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι σημαντικές αλλαγές στις κτηματολογικές και πολεοδομικές νομοθεσίες τις οποίες προώθησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη αποφέρει καρπούς και αναμένεται να λύσουν μ' ένα ριζικό τρόπο τις παθογένειες του παρελθόντος.
Τονίζει ότι κυριότερος στόχος της κυβέρνησης ήταν και είναι η προστασία και η κατοχύρωση των αγοραστών ακινήτων, αλλά και η αποκατάσταση του καλού ονόματος της κτηματαγοράς της Κύπρου στο εξωτερικό, για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:39

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.