Η Cyta θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ

H Cyta διεκδικεί με επιτυχία την παραμονή της στους πρωτοπόρους οργανισμούς, που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλό επίπεδο παρεχομένων τηλεπικοινωνιακών και ψηφιακών υπηρεσιών, διαδραματίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της Κύπρου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χρίστος Πατσαλίδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης των πεπραγμένων και των οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού για το 2015, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι “αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν λάβει κανείς υπόψη το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυπριακή οικονομία, μετά τα γεγονότα του 2013”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατσαλίδης σημείωσε ότι “τo μικτό κέρδος από εργασίες ανήλθε σε €87,5εκ, σε σύγκριση με €81,8εκ το 2014. Τα έσοδα ανήλθαν σε €372,4εκ και παρουσιάζουν μείωση έναντι του 2014 σε ποσοστό 6,1%. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν σε ποσοστό 9,5% έναντι του προηγούμενου έτους, αφενός ως αποτέλεσμα του στρατηγικού έργου για βελτιστοποίηση της απόδοσης του κόστους και την απλοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών και αφετέρου λόγω της μείωσης στα έξοδα προσωπικού, που ήταν το αποτέλεσμα του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης, στο πλαίσιο του οποίου αποχώρησαν 522 μέλη του προσωπικού το 2014. Το κέρδος πριν τη φορολογία ανήλθε σε €70,1 εκ, σε σύγκριση με €56,9 εκ το 2014.”

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα που αναπτύχθηκαν το 2015, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους πελάτες του Οργανισμού, όπως είναι: Η μετεξέλιξη της σταθερής τηλεφωνίας με ευρυζωνικές συνδέσεις, η εγκατάσταση του δικτύου 4ης γενιάς (4G/LTE), η επέκταση και αναβάθμιση του ευρυζωνικού δικτύου πρόσβασης και ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων RED της Cytamobile-Vodafone με την εισαγωγή εφαρμογών και περιεχομένου, που προσφέρουν περισσότερη αξία στο ήδη ελκυστικό πακέτο υπηρεσιών.

Ο κ. Πατσαλίδης αναφέρθηκε επίσης στη νέα αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών της πλατφόρμας Livestreaming της Cytanet, για τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων αθλητικών γεγονότων, μέσω διαδικτύου, στη προσθήκη στα κανάλια της Cytavision νέων καναλιών με αθλητικό, μουσικό και παιδικό περιεχόμενο, στην ενίσχυση των υπηρεσιών Cloud με την προσθήκη της υπηρεσίας Cloud Servers και την εισαγωγή του διαδραστικού online καταστήματος Cloud Marketplace, στη περαιτέρω ανάπτυξη ενός επιτυχημένου οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών του Οργανισμού και στην επέκταση της δραστηριοποίησης σε διεθνή καλωδιακά συστήματα και στην ενίσχυση του ρόλου της Κύπρου ως σημαντικού τηλεπικοινωνιακού κόμβου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Πατσαλίδης υπογράμμισε ότι καθοριστικός παράγοντας “για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, ώστε να προκύψουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα, υπήρξε η παραγωγική συνεργασία της διοίκησης, της διεύθυνσης και του προσωπικού, αφού όλοι είχαν ως πρώτιστο στόχο τη συνεχή ανάπτυξη του Οργανισμού και τη μεγιστοποίηση της αξίας του”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Cyta προχώρησε σε απολογισμό του έργου του Συμβουλίου, του οποίου η 30μηνη θητεία λήγει σε λίγες ημέρες. Σημείωσε ότι όλα τα μέλη του Συμβουλίου εργάστηκαν με βασικές αρχές την ευθύνη, την ακεραιότητα και τη διαφάνεια, σε όλα τα κρίσιμα και δύσκολα θέματα που ένας οργανισμός - του μεγέθους και της σημασίας της Cyta - πρέπει να διαχειρισθεί.

Ως πιο σημαντικά, σημείωσε την εξυγίανση του Ταμείου Συντάξεων, την αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση του Οργανισμού, την αποτελεσματική λειτουργία του, μετά τον σημαντικό αριθμό προσωπικού που αποχώρησε με το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης και τις κινήσεις που έγιναν για επίτευξη του μεγάλου στόχου της μείωσης του κόστους λειτουργίας.
Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι η Cyta, μέσα από τις αναγκαίες αλλαγές, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να διαδραματίζει το ρόλο της ως κεντρικού πυλώνα στήριξης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου, γιατί έχει και δύναμη και δυναμική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.