Σκάνδαλο σκουπιδιών: Βγάζει κι άλλα στη φόρα ο Φαίδωνος

Σε νέες καταγγελίες για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, προέβη ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο" του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος του ΡΙΚ, ο κ. Φαίδωνος αποκάλυψε ότι το στήσιμο του σκανδάλου με τις μίζες στους δύο χώρους υγειονομικής ταφής, έγινε το 2003, με παρέμβαση μεγαλοδικηγόρου, ο οποίος τότε κατείχε πολιτειακό αξίωμα.
"Διαδραμάτισε", είπε, "πρωταγωνιστικό ρόλο σε συνάντηση κάποιων αξιωματούχων του κράτους με τον πρόεδρο της εταιρείας Helector Λεωνίδα Μπόμπολα, στην Αθήνα".
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαίδωνος, "στο κάδρο των υπόπτων δεν βρίσκονται ακόμα οι αρχιτέκτοντες του σκανδάλου", τονίζοντας παράλληλα ότι θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση.
Πρόσθεσε ότι κάποια στοιχεία είναι σε γνώση της Αστυνομίας και άλλα όχι.
Σύμφωνα με τον Φαίδωνα Φαίδωνος, εάν ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δεν χρησιμοποιείτο ως μάρτυρας κατηγορίας και η Αστυνομία δεν σταματούσε τη διερεύνηση των λογαριασμών του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αυστρία, θα ανακάλυπτε πολλά άλλα χρήματα σε λογαριασμούς του, που θα τη βοηθούσαν να βρει κι άλλα σκάνδαλα.

Αστυνομία: Εξετάζονται με προσοχή όλες οι καταγγελίες
Σε παρέμβαση στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι έχουν διερευνηθεί και αξιολογηθεί όσα έχει αναφέρει ο κ. Φαίδωνος και έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου και εκκρεμεί η σύλληψη των Μπόμπολα και Λώλου, δεν μπορούν να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες.
Ο κ. Αγγελίδης διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία εξετάζει με πολλή προσοχή όλες τις καταγγελίες αυτής της σοβαρής υπόθεσης.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:29

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.