Νέα παράταση στην προσφυγή των εργαζομένων της ΑΗΚ κατά της αποκρατικοποίησης της Αρχής

Περαιτέρω παράταση στην καταχώρηση των γραπτών αγορεύσεων των μερών στην υπόθεση της προσφυγής των εργαζομένων της ΑΗΚ κατά της αποκρατικοποίησης της Αρχής, έδωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η υπόθεση επαναορίστηκε για περαιτέρω οδηγίες στις 14/1/16 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δικηγόρος των εργαζομένων της ΑΗΚ Γιώργος Σεραφείμ ανέφερε ότι κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο έδωσε περαιτέρω οδηγίες για καταχώρηση των γραπτών αγορεύσεων των μερών. Ο κ. Σεραφείμ είπε, επίσης, ότι η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί στο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του με το νέο έτος.

Οι συντεχνίες της Αρχής -ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΥΒΑΗΚ και ΣΕΠΑΗΚ- απορρίπτουν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που κηρύσσει την ΑΗΚ ως φορέα υποκείμενο σε αποκρατικοποίηση, επικαλούμενες το άρθρο 122 του Συντάγματος, το οποίο δεν έχει τύχει οποιασδήποτε τροποποίησης μέχρι σήμερα και το οποίο δεν επιτρέπει την αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και/ ή τη μεταβολή και/ ή κατάργηση του καθεστώτος της ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:07

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.