Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τα ωράρια των καταστημάτων

Σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο του νόμου που ψήφισε η Βουλή για τα ωράρια των καταστημάτων, θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα λάβει οριστικές αποφάσεις επί του θέματος την ερχόμενη Τρίτη.

Οπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, σε περίπτωση κατά την οποία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο, θα ισχύσει από τις 15 Μαϊου, ο βασικός νόμος του 2006 με τις τροποποιήσεις που έγιναν έως το 2015. Ο νόμος προβλέπει ότι όλα τα γενικά καταστήματα θα είναι κλειστά τις Κυριακές και την Τετάρτη το απόγευμα.

Ενα άλλο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι κατά πόσον η υπουργός Εργασίας έχει δικαίωμα να εκδώσει νέο διάταγμα, πρίν από τη λήξη του υφιστάμενου στις 14 Μαϊου.

Στις 30 Απριλίου η Βουλή είχε εγκρίνει ομόφωνα, πρόταση νόμου με την οποία παρατάθηκε για 14 ημέρες η εξουσία της Υπουργού να ρυθμίζει με διάταγμα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτή την Κυριακή θα συνεχίσει να ισχύει το διάταγμα της Υπουργού Εργασίας και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαίδου

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.