Σε παραίτηση καλεί την Γιωρκάτζη ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, που ταυτόχρονα είναι και αρχή Εξυγίανσης, ζήτησαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ. Την ίδια ώρα ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, καλεί την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας να υποβάλει την παραίτησή της, εάν εντός 24 ωρών δεν αποδείξει όλα όσα είχε δηλώσει κατά τη συνεδρία του Δ.Σ. της Κεντρικής, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Στέλιος Κοιλιάρης περί χρηματισμού του (του κ. Ερωτοκρίτου)  από τον Παναγιώτη Νεοκλέους.

Σε διάσκεψη τύπου ο κύριος Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι θα ζητήσει για το θέμα αστυνομική έρευνα, υποδεικνύοντας ότι ο ίδιος δεν δέχεται ανάκληση δηλώσεων και συμψηφισμούς όπως κάνουν άλλοι για μέλη της οικογένειάς τους ή για τις θυγατέρες τους. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου επεσήμανε ότι δεν του εγινε καμία χάρη και δεν δέχεται χάρες από κανένα. Πρέπει πρόσθεσε να ντρέπονται όσοι θέλουν να σπιλώσουν το θεσμό του βοηθού γενικού εισαγγελέα. Ανέφερε επίσης οτι ο ίδιος δέχθηκε κούρεμα εξακόσιες χιλιάδες ευρώ από τις καταθέσεις του, και, ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση όπως κάποιοι άλλοι οι οποίοι μετακίνησαν τα χρήματα τους.

Για το κούρεμα, σημείωσε προσέφυγε στο δικαστήριο όπως ηταν το συνταγματικό του δικαίωμα και στην συγκεκριμένη υπόθεση,κατέληξε, είναι αντίδικος με το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους.

Από την πλευρά της η κ. Γιωρκάτζη χαρακτήρισε κουτσομπολιά τα όσα είπε στη βουλή ο κ. Κοιλιάρης.

Σε ερώτηση του κ. Συλλούρη αν είναι ψέματα τα όσα είπε ο κ. Κοιλιάρης, ηκ. Γιωρκάτζη  είπε ότι είναι κουτσομπολιά και μπορεί κάποιος να ανατρέξει στα πρακτικά. «Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας παρά τις προσπάθειες αναχαίτισης των όσων έχει πει ο κ. Κοιλιάρης» είπε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Στέλιος Κοιλιάρης απαντώντας άμεσα στην Χρ. Γιωρκάτζη, δήλωσε πως «θα ήταν γελοίο αν γραφόταν στα πρακτικά η αναφορά της κ. Γιωρκάτζη ότι δωροδοκήθηκε ο κ. Ερωτοκρίτου», ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του να καταθέσει ενόρκως τα όσα υποστήριξε, σημειώνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ψέματα η κ. Γιωρκάτζη

Οσον αφορά τη λίστα με τα δάνεια των βουλευτών η κ. Γιωρκάτζη είπε: «Είναι στον εποπτικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας να μαζέψει σε ένα κατάλογο όσα πολιτικά εκτεθειμένα άτομα έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια»

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.