Οι πληροφορίες Al Jazeera θα περιληφθούν στην έρευνα ΚΤΚ για εποπτευόμενα ιδρύματα

Πρόσθετες οδηγίες να συμπεριληφθούν στην έρευνα, που διεξάγει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) στα ιδρύματα που εποπτεύει σε σχέση με ενδεχόμενες παραβάσεις του ισχύοντος νομικού και κανονιστικού πλαισίου για την παρεμπόδιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά τη διεκπεραίωση συναλλαγών, που σχετίζονται με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, «και όλες οι σχετικές πληροφορίες» που έχουν προβληθεί στο πρόσφατο ρεπορτάζ του Al Jazeera, έδωσε ο Διοικητής της ΚΤΚ Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Σε σημερινή γραπτή δήλωση, ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρει ότι «τα όσα έχουμε δει τις τελευταίες ώρες από το δημοσιογραφικό δίκτυο Al Jazeera έχουν προκαλέσει την ανησυχία όλων μας» και διαβεβαιώνει ότι θα προβεί «σε ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο, πάντοτε με γνώμονα τη διαφύλαξη της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας του τόπου μας».
 
Σημειώνει πως μετά τα δημοσιεύματα του Al Jazeera στις 24 Αυγούστου 2020, έδωσε οδηγίες, στις 26 Αυγούστου 2020, στο αρμόδιο Τμήμα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, για διεξαγωγή σχετικής διερεύνησης.
 
«Οι οδηγίες ήταν όπως, για τα ιδρύματα που εποπτεύει η ΚΤΚ, διεξαχθεί έρευνα ενδεχόμενων παραβάσεων του ισχύοντος νομικού και κανονιστικού πλαισίου για την παρεμπόδιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά τη διεκπεραίωση συναλλαγών που σχετίζονται με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα», υπογραμμίζει.
 
Προσθέτει πως «μετά το πρόσφατο ρεπορτάζ του Al Jazeera, έδωσα χθες πρόσθετες οδηγίες να συμπεριληφθούν στην έρευνα και όλες οι σχετικές πληροφορίες που έχουν προβληθεί».
 
Ο Διοικητής της ΚΤΚ αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα, ως αρμόδια αρχή, και ο ίδιος προσωπικά, τηρούν «την παρακολούθηση του ξεπλύματος παράνομου χρήματος υψηλά στις εποπτικές μας προτεραιότητες».
 
«Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας, λειτουργούμε μεθοδικά, θωρακίζοντας την σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:17

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.