MINUS ONE : Η ανάθεση εκπροσώπησης της Κύπρου στη Eurovision δικαιώνει την περσινή μας προσπάθεια

Με ένα σίγουρο χαρτί πάει φέτος η Κύπρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της EUROVISION 2016, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 10, 12 και 14 Μαίου 2016, το δημοφιλές συγκρότημα MINUS ONE. Για αυτή την ανάθεση της εκπροσώπησης οι MINUS ONE μίλησαν στην Τζένη Πατάλα για το ΡΙΚnews.

Πως νοιώθετε που θα εκπροσωπήσετε την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision το 2016; 

Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη. Η Eurovision για μας είναι ένα τεράστιο event το οποίο όσο και να «κατηγορήθηκε» από  κάποιους στα χρόνια δεν παύει να είναι ένα πολύ καλό βήμα για ένα καλλιτέχνη.
Η ανάθεση που μας έκανε το ΡΙΚ έρχεται να δικαιώσει την περσινή προσπάθεια μας.
Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν μας κάνει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να πάμε εμείς και η Κύπρος καλά.
Πιστεύουμε πως  το ΡΙΚ τα τελευταία χρόνια δείχνει να κάνει την σωστή κίνηση ψάχνοντας πάλι για νέα ταλέντα και δίνοντας βήμα σε αυτά. Ο διαγωνισμός της Eurovision όταν ξεκίνησε, και για πολλά χρόνια είχε σκοπό να δώσει βήμα και να αναδείξει καινούργια και αξιόλογα ταλέντα της κάθε χώρας, και να δείξει τον χαρακτήρα της.  Σιγά σιγά εξελίχτηκε σε καθαρό διαγωνισμό μεταξύ χωρών, ειδικά από τότε που επετράπησαν τραγούδια σε όποια γλώσσα θέλει η κάθε χώρα, οπότε ξεκίνησαν οι αναθέσεις σε πασίγνωστους καλλιτέχνες με σκοπό απλά την νίκη. Η επιλογή μας, αλλά και η περσινή διαδικασία έδειξε πως δίνεται ξανά αυτό το βήμα και η ευκαιρία σε ταλαντούχα αλλά όχι διάσημα άτομα.

 

Όπως έχει ανακοινωθεί από το ΡΙΚ  το τραγούδι, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό σε χρόνο που θα ανακοινωθεί, θα είναι μια συνεργασία του συγκροτήματος σας  με τον επιτυχημένο Σουηδό συνθέτη Thomas G:Son σε πιο στάδιο βρίσκεστε;

Ήδη ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε διάφορες ιδέες. Ως συγκρότημα, κάνουμε συλλογική δουλειά. Ο καθένας βάζει τις ιδέες του, τις συνδέουμε τις δοκιμάζουμε στις πρόβες, και καταλήγουμε σε τραγούδια. Από αυτή τη διαδικασία μπορεί να βγουν και περισσότερα από ένα κομμάτια. Η  συνεργασία με τον Τhomas G: Son ο οποίος έχει τεράστια πείρα στο θέμα Eurovision τώρα αρχίζει . Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.

Τι περιμένετε να κερδίσετε από αυτή τη συμμετοχή σας στη Eurovision;

Η Eurovision για μας δεν είναι στόχος,  αλλά ένα  βήμα. Μεγάλο βήμα βέβαια. Είναι ένα ακόμα σκαλί, που ανεβαίνουμε ως συγκρότημα. Έχουμε μακρά μουσική πορεία, ως μονάδες και ως Minus One και πίσω μας αλλά και μπροστά μας.
Στόχος μας δεν είναι η καριέρα στην Κύπρο ή Ελλάδα αλλά το παγκόσμιο.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:31

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.