Αρχηγός: Εκαναν το καλύτερο δυνατόν στην υπόθεση του υποστατικού στον Πρωταρά

Η Αστυνομία δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα που κάποιοι ψάχνουν και κάναμε το καλύτερο με βάση τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας επικρίσεις για τον τρόπο δράσης της δύναμης στην υπόθεση παραβίασης των πρωτοκόλλων από νυχτερινό κέντρο στον Πρωταρά.
 
Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στην ΑΔΕ Λεμεσού, με αφορμή την αφυπηρέτηση του στις 30 Ιουνίου, ο κ.Μιχαηλίδης είπε πως η Αστυνομία, όπως και ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν «στα πλαίσια του νόμου που είχε στα χέρια της».
 
«Αν η Πολιτεία, η κοινωνία, δώσει στην Αστυνομία τα όπλα εκείνα για να μπορεί να ενεργεί, είτε ταχύτερα είτε άμεσα, να ξέρετε ότι τα προβλήματα που ίσως να έχουν δημιουργηθεί, θα λύνονταν από την πρώτη στιγμή», συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε δε ότι ο ίδιος είχε συνεχείς επαφές με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Κατακλυσμού, όπου συζητήθηκε κατά πόσο θα υπήρχε τρόπος για καλύτερη και πιο έγκαιρη εφαρμογή της νομοθεσίας.
 
Τελικά φάνηκε, συνέχισε, ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος πέραν από το να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης και να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου  χθες, όπου ζητήθηκε και εξασφαλίστηκε διάταγμα για αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποστατικού.
 
«Θεωρώ ότι αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα αυτά τα θύματα δεν είναι η Αστυνομία. Η Αστυνομία ενεργεί πάντα στα πλαίσια της νομοθεσίας και στο τι όπλα της παρέχει η πολιτεία και αυτό έχει κάνει», υπογράμμισε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.
 
Διαμήνυσε δε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι» και πως «οι νόμοι μας αφορούν όλους», ενώ διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει ίδια μεταχείριση και για άλλα κέντρα αναψυχής όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των πρωτοκόλλων.
 
Απαντώντας στο γιατί τα μέλη της Αστυνομίας δεν προχώρησαν στην έκδοση εξωδίκων σε θαμώνες, ο κ.Μιχαηλίδης είπε πως «πάντα ενεργούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατούσε τη δεδομένη στιγμή, η Αστυνομία έκρινε ότι δεν έπρεπε να αρχίσει να μοιράζει εξώδικα μέσα σε χίλια άτομα τα οποία βρίσκονταν σε μια κατάσταση ευθυμίας, σε μια κατάσταση που δεν μπορούσε κανένας να προβλέψει πώς μπορούσαν να αντιδράσουν».
 
«Όλοι κρινόμαστε από τις ενέργειες μας, δεχόμαστε την κριτική από όλους και είναι καλοδεχούμενη, αλλά εμείς γνωρίζουμε πως πρέπει να ενεργούμε», συμπλήρωσε.
 
Σύμφωνα με τον κ.Μιχαηλίδη, ο ίδιος είχε δώσει οδηγίες για περισσότερη αστυνόμευση καθώς υπήρχαν πληροφορίες για παραβίαση των διαταγμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης, γίνεται επεξεργασία σε φωτογραφίες και βίντεο από το χώρο, αξιολογούνται μαρτυρίες και αναζητούνται πρόσωπα που παραβίαζαν τη νομοθεσία.
 
Την ίδια ώρα τόνισε πως τέτοια περιστατικά προκαλούν ανησυχίες ότι «θα υπάρξουν πισωγυρίσματα, γι αυτό πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».
 
«Υπάρχει ένα θέμα ατομικής και προσωπικής ευθύνης στον καθένα, να σκεφτεί πώς πρέπει να λειτουργήσει και πώς πρέπει να ενεργεί στην προσπάθεια, όλοι μαζί, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία», είπε και έκανε έκκληση προς όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα «και να δείξουμε πως αγαπούμε πραγματικά και τον τόπο μας αλλά κυρίως την οικογένεια μας».
 
Αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του, είπε πως ο ίδιος νιώθει συγκινημένος καθώς υπηρέτησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και γνωρίζει σχεδόν όλα τα μέλη που υπηρετούν σήμερα.
 
«Αποχωρίζομαι την μεγάλη οικογένεια της Αστυνομίας μετά από 43χρόνια αλλά νιώθω πραγματικά περήφανος γιατί έχω υπηρετήσει το σώμα αλλά είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτήν την μεγάλη οικογένεια», ανέφερε.
 
Διαμήνυσε ακόμη πως «αν φροντίσουμε όλοι να στελεχωθούν οι διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας και οι αστυνομικές διευθύνσεις με το ανάλογο προσωπικό, γιατί οι ελλείψεις που υπάρχουν είναι φοβερές, τότε η αστυνομία και η Κύπρος έχουν ένα λαμπρό μέλλον όσον αφορά την ασφάλεια του τόπου μας».
 
Έκανε ακόμη έκκληση όπως όλες οι σχετικές διαδικασίες κυλήσουν όσο το δυνατό το ταχύτερο «για να μπορέσει η Αστυνομία να εμπλουτιστεί με έμψυχο υλικό, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος μας».
 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.