Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %27 %446 %2020 %12:%Μαϊ

Στο Κακουργιοδικείο 2 πρόσωπα για απάτη με μάσκες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 29 Ιουνίου, παραπέμφθηκαν σήμερα  γαμπρός και πεθερός, 27 και 55 χρονών αντίστοιχα, σε σχέση με την υπόθεση πώλησης χειρουργικών μασκών που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και παραχώρησε δωρεάν σε οργανισμούς, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην πώληση 16,000 συγκεκριμένου τύπου μασκών, που εντοπίστηκαν να πωλούνται σε φαρμακεία της Λευκωσίας. Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από το Υπουργείο Υγείας και από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε πως πωλήθηκαν σε φαρμακευτική εταιρεία στη Λεμεσό έναντι συνολικού ποσού 5,920 ευρώ.

Από περαιτέρω εξετάσεις, φαίνεται πως οι συγκεκριμένες χειρουργικές μάσκες αποτελούν μέρος χιλιάδων χειρουργικών μασκών που η Κυπριακή Δημοκρατία εισήγαγε και παραχώρησε δωρεάν σε επαγγελματικό σύνδεσμο, με τον οποίο σχετίζεται ο 55χρονος.

Οι δυο αντιμετωπίζουν έξι κοινές κατηγορίες, ενώ ο 55χρονος αντιμετωπίζει άλλες τέσσερις κατηγορίες, που μεταξύ άλλων αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της παραβίασης του περί λοιμοκάθαρσης νόμου καθώς και αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν σήμερα, διέταξε την παραπομπή τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 29 Ιουνίου, ενώ μέχρι τότε οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %27 %448 %2020 %12:%Μαϊ