Δύο συμπτωματικοί ασθενείς στο ΓΝ Πάφου

Τρεις ασθενείς εξετάστηκαν χτες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου εκ των οποίων οι δύο ήταν συμπτωματικοί και κρατήθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ο ένας πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 Δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως από τους δύο ασθενείς που κρατήθηκαν στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης, ο ένας είχε ταξιδέψει στη Κύπρο από τις ΗΠΑ μέσω της Μεγάλης Βρετανίας.

Επιπρόσθετα ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως το Νοσοκομείο Πάφου συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τα αντιδραστήρια για την εξέταση covid- 19, αφού η παραγγελία, όπως είπε, βρίσκεται στο Τμήμα Αγορών και Προμηθειών, το οποίο λόγω κανονισμών χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία αγοράς.

Αυτό σημείωσε, προκαλεί καθυστέρηση στη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών, προσθέτοντας πως καταβάλλουν προσπάθειες για επίσπευση της διαδικασίας.

Επεσήμανε δε, πως προσωρινά έχουν εξασφαλίσει από το ΓΝ Λευκωσίας αριθμό αντιδραστηρίων.

Ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου γενικά έχει ξαναβρεί τον κανονικό ρυθμό λειτουργίας του και ετοιμάζεται για την πλήρη φάση του ΓεΣΥ.

Πρόσθεσε πως οι θάλαμοι των κλινικών ήταν και χτες σχεδόν πλήρεις, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία εξετάστηκαν περισσότεροι από 280 ασθενείς.

Στον ίδιο ρυθμό, είπε, λειτουργεί και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών που εξυπηρέτησε μέχρι τις 22:00 χτες το βράδυ πέραν των 40 ασθενών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.