Περιστατικά κορoνοϊού σε νοσοκομείο και υπεραγορά

Περιστατικά κορoνοϊού εντοπίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και υπεραγορά στην Πάφο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, με ανακοίνωσή του πληροφορεί το κοινό για τον εντοπισμό κρουσμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 02/05/2020 στην υπεραγορά Παπαντωνίου στη Πόλη Χρυσοχούς.

Αναφέρει ότι η υπεραγορά παραμένει σήμερα κλειστή στη βάση πρόνοιας του Διατάγματος για μη λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων την Κυριακή. Η διεύθυνση της υπεραγοράς ενημερώθηκε από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρηση για τον εντοπισμό κρούσματος στο πιο πάνω υποστατικό και έγιναν ενέργειες για απομάκρυνση του ατόμου που εντοπίστηκε θετικό στον ιό και των ατόμων που δηλώθηκαν ως στενές επαφές. Παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση του χώρου και δόθηκε άδεια για επαναλειτουργία της επιχείρησης αύριο.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης ενημέρωσε επίσης τη διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για τον εντοπισμό κρουσμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και έγιναν ενέργειες για απομάκρυνση των ατόμων που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό, καθώς και τα άτομα που δόθηκαν ως στενές επαφές τους. Επίσης, έγιναν οι ενδεικνυόμενες ενέργειες για απολύμανση των χώρων σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:27

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.