Κοινές επιχειρήσεις αστυνομίας και βάσεων για τήρηση των μέτρων περιορισμού

Τη συνεργασία των πολιτών για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού, ζήτησε σήμερα αξιωματούχος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.
 
Από τις δέκα σήμερα το πρωί άρχισε κοντά στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, εκστρατεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, με στόχο τον έλεγχο όσων διακινούνται στους δρόμους, με αφορμή την παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
 
Σε δηλώσεις του ο Αντρέας Πιτσιλλίδης, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας ανέφερε ότι «σήμερα η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας σε συνεργασία με την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, διεξάγει κοινές επιχειρήσεις αναφορικά με την επιβολή των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό. Οι κοινές αυτές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές των Κοινοτήτων Ορμήδειας, Ξυλοφάγου, Δασάκι Αχνας και Ξυλοτύμπου, με στόχο την τήρηση των μέτρων περιορισμού κινήσεων των πολιτών».
 
Πρόσθεσε ότι «από τις δέκα το πρωί έχουν σταματήσει για έλεγχο αρκετά αυτοκίνητα και ο κόσμος γενικά συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας αλλά και των κανονισμών και Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία εφαρμόστηκαν και εντός των Βρετανικών Βάσεων. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και αυτό που επιθυμούμε είναι ο κόσμος να κινείται μόνο όταν είναι ανάγκη και απολύτως απαραίτητο, να συμμορφώνεται με τα περιοριστικά μέτρα και οι πολίτες να συνεργάζονται με την Αστυνομία των Βάσεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «μαζί μπορούμε να κινήσουμε τον κορωνοϊό. Επιθυμούμε την  συνεργασία του κοινού για να καταφέρουμε σύντομα να βγούμε από αυτή την πανδημία, ούτως ώστε ο κόσμος να κινείται με ασφάλεια στους δρόμους τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και των Βρετανικών Βάσεων».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, ο κ. Πιτσιλλίδης απάντησε πως «έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα που είναι σύζυγοι στρατιωτικών που υπηρετούν στη Δεκέλεια. Τα δύο κρούσματα είναι υπό περιορισμό με ήπια συμπτώματα, ενώ έχει ήδη λήξει ο περιορισμός των 14 ημερών του ενός ατόμου».  

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:52

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.