Περισσότερα από 288 χιλιάδες sms το Σ/κ για έγκριση μετακίνησης

Περισσότερες από 288 χιλιάδες εγκρίσεις, για κατ` εξαίρεση μετακίνηση πολιτών, παραχωρήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποστολής μηνυμάτων sms στον αριθμό 8998 το περασμένο σαββατοκύριακο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριακή Πάντζιαρου.

Σύμφωνα με την κ. Πάντζιαρου συνολικά τα sms το Σάββατο και την Κυριακή ανήλθαν κοντά στα 289 χιλιάδες, σημειώνοντας ότι την από την Παρασκευή μέχρι το αργά το Σάββατο οι αριθμοί κυμαίνονταν περίπου στα ίδια επίπεδα.

Απεριόριστος ο όγκος μηνυμάτων που μπορεί να δεχθεί το σύστημα

Απαντώντας σε ερώτηση ποιος είναι ο όγκος των μηνυμάτων, που μπορεί να δεχθεί το σύστημα σε μια ημέρα, η κ. Πάντζιαρου ανέφερε ότι το σύστημα έχει να κάνει με διαφορετικούς παρόχους, για να προσθέσει ότι «καθώς η κίνηση των sms διοχετεύεται σε διαφορετικούς παροχείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Εξήγησε ότι το σύστημα μπορεί να δεχθεί μεγάλο όγκο μηνυμάτων, ωστόσο, σημείωσε πως στόχος του Υφυπουργείου Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής είναι «να περιοριστεί ο κόσμος στο σπίτι και όχι να τεστάρουμε το σύστημα».

«Το σύστημα σίγουρα δεν έχει πρόβλημα, γιατί δεν είναι ένα σύστημα, αλλά τα μηνύματα διοχετεύονται σε διαφορετικούς παροχείς», είπε.

Οι πολίτες απέκτησαν πλέον εμπειρία

Αναφερόμενη στα λάθος μηνύματα, που δεχόταν το σύστημα το περασμένο διάστημα, ανέφερε ότι ο κόσμος βελτιώθηκε στο πως να γράφει το sms, συμπληρώνοντας ότι βρισκόμαστε στο 85% με 90% αναφορικά στη βελτίωση της γραφής ενός μηνύματος.

Σε ερώτηση αν υπάρχει όριο στα sms που μπορεί να στείλει κάποιος, είπε ότι αν και υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε ισχύ.

Όπως είπε έχει συζητηθεί με τους παρόχους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να το εφαρμόσουν όποτε τους ζητηθεί από την κυβέρνηση.

Δυνατότητα εντοπισμού του αριθμού μηνυμάτων που αποστέλλονται από κάποιο αριθμό

Επίσης, η κ. Πάντζιαρου είπε πως υπάρχει και δυνατότητα εντοπισμού του αριθμού μηνυμάτων, που αποστέλλονται από κάποιο αριθμό, για να σημειώσει ότι ενδεχομένως να εφαρμοστεί αν υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα αν θα τεθεί όριο αποστολής μηνυμάτων από τον κάθε πολίτη, η Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας ανέφερε ότι «στην περίπτωση που το αποφασίσει η κυβέρνηση έχει υλοποιηθεί και αυτή η δυνατότητα στο σύστημα, μέσω των παροχέων».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το Υφυπουργείο Έρευνας έχει ενημερωθεί από την κυβέρνηση αν αυτές οι δυνατότητες θα συμπεριληφθούν στα επόμενα μέτρα, που ενδεχομένως θα ληφθούν, η κ. Πάντζιαρου ανέφερε πως «είναι στις σκέψεις μας και το επεξεργαζόμαστε, αλλά μέχρι να αποφασίσει ο Πρόεδρος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:04

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.