Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τους επιτέθηκε. Υπό κράτηση 30χρονος

Διάταγμα κράτηση δυο ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 30χρονου, ο οποίος χθες επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και προκάλεσε ζημιές σε αστυνομικά οχήματα, κατά τη διάρκεια ελέγχου για εφαρμογή του διατάγματος περιορισμού της μετακίνησης.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Αγίου Τύχωνα, όπου κλήθηκε μέλος της ομάδας Ζ του ΟΠΕ Λεμεσού, μετά από πληροφορία ότι αλλοδαποί περιφέρονταν άσκοπα κατά παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.
 
Κατά τον έλεγχο, ο 30χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε να συνεργαστεί και να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία, ούτε κατείχε τη σχετική άδεια κυκλοφορίας και επιχείρησε να κτυπήσει με τα χέρια τον αστυνομικό. Ακολούθως κατάφερε να τον κλωτσήσει με δύναμη και να τον ρίξει πάνω στην αστυνομική του μοτοσικλέτα.
 
Ο 30χρονος, που φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών, επιχείρησε εκ νέου να επιτεθεί στον αστυνομικό, ενώ επενέβη πολίτης που βρέθηκε στο σημείο και ο αστυνομικός προχώρησε στη σύλληψη του για αυτόφωρο αδίκημα.
 
Όταν στη σκηνή κλήθηκε περίπολο του ΟΠΕ, ο 30χρονος επιχείρησε να επιτεθεί σε δυο αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον μεταφέρουν στο όχημα, ενώ έφτυσε στο πρόσωπο έναν εξ αυτών. Συνέχισε δε να αντιστέκεται και κλώτσησε και έσπασε το καθρεφτάκι του υπηρεσιακού οχήματος, ενώ δεν σταμάτησε να φτύνει προς διάφορες κατευθύνσεις.
 
Εντός του οχήματος όπου τοποθετήθηκε με χειροπέδες και μέχρι τη μεταφορά του στα κρατητήρια, ο 30χρονος φέρεται να κλωτσούσε συνεχώς και να προκαλεί ζημιές, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως πρόκειται για Γεωργιανό, του οποίου η αίτηση για πολιτικό άσυλο απορρίφθηκε τέλος Ιανουαρίου, όμως διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία, αφού εντός 75 ημερών δικαιούται να υποβάλει έφεση.
 
Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση του.
 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.