Νέα μέτρα στα κρατικά νοσοκομεία

Σε νέα μέτρα για τη λειτουργία των νοσοκομείων, προχωρεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με αφορμή τα νέα δεδομένα.

Ο ΟΚΥπΥ αποφάσισε: αυστηρή απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια μέχρι επαναξιολόγησης του μέτρου και συνέχιση της απολύμανσης βάσει προγράμματος.

Για όλα τα προγραμματισμένα μη επείγοντα ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων, θα προσέλθουν μόνο οι ασθενείς οι οποίοι θα τύχουν ενημέρωσης από τις αντίστοιχες Κλινικές των Νοσηλευτηρίων. Εξαίρεση αποτελούν οι ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά και νεφρολογικά προβλήματα, καθώς και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως παραπληγικοί.

Αποφασίστηκε επίσης ότι ανάγκες ρουτίνας των δικαιούχων που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού σε Ειδικούς Ιατρούς και αφορούν για παράδειγμα σε συνταγογράφηση, παραπεμπτικά κλπ θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, από τον θεράποντα ιατρό και οι ασθενείς θα ενημερώνονται τηλεφωνικώς.

Προστίθεται ότι χειρουργικές επεμβάσεις θα γίνονται μόνο σε επείγοντα περιστατικά για ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ή σύμφωνα με το ιστορικό του ασθενή, ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι θα πρέπει να τύχει άμεσης ιατρικής εξέτασης ή και χειρουργικής επέμβασης για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του/της-όπως κακοήθης όγκος, υπέρηχος καρδίας, βιοψία.

Οι ειδικές θυρίδες φαρμακείων στα Νοσηλευτήρια θα λειτουργούν μόνο για χρόνιους ασθενείς.

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο ΟΚΥπΥ ανακοίνωσε ότι παραμένει κλειστό και η απολύμανση των χώρων συνεχίζεται.
Προστίθεται ότι συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου και όλων των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Αναφέρεται επίσης ότι το προσωπικό, το οποίο μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τέθηκε σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτό-παρακολούθησης της υγείας του.
Συνεχίζεται παράλληλα η ιχνηλάτηση όλων των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο ΟΚΥπΥ αναφέρει παράλληλα ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέθηκαν σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα αξιολογείται συνεχώς.

Καταλήγοντας προσθέτει ότι το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους ενώ οποιοσδήποτε ασθενής-ο οποίος δεν έχει ήδη εισέλθει στο νοσοκομείο και χρήζει άμεσης θεραπείας θα παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.