Σε ισχύ τα νέα μέτρα στα αεροδρόμια

Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται από τις έξι το απόγευμα στις πύλες εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μπορούν να εισέρχονται μόνον όσοι προσκομίζουν αποδεικτικό έγγραφο υγείας από τη χώρα προέλευσής τους, το οποίο έχει εκδοθεί από διαπιστευμένο οργανισμό για θέματα δημόσιας υγείας και όχι παλαιότερο των τεσσάρων ημερών.

Προς διευκόλυνση των ατόμων που βρίσκονται στο εξωτερικό, το υπουργείο Υγείας έχει αναρτήσει κατάλογο διαπιστευμένων οργανισμών ή κέντρων, τα οποία πραγματοποιούν την εργαστηριακή εξέταση για τον κορονοϊό.

Επιπρόσθετα, όσοι επιστρέφουν στο εξής τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες, σε χώρους φιλοξενίας τους οποίους έχει καθορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως εκ τούτου θα παραχωρηθεί επίδομα επτακοσίων-πενήντα ευρώ σε όσους φοιτητές θα παραμείνουν στις χώρες φοίτησής τους.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν και για όσους διέρχονται από τα οδοφράγματα, εκτός για ανθρωπιστικούς λόγους και κατόπιν ειδικής άδειας από τον υπουργό Εσωτερικών.
Τα μέτρα θα ισχύουν έως και τις 30 Απριλίου.

Όσον αφορά τους επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από τις έξι, δεν θα έχουν καμία οπτική επικοινωνία με τις οικογένειες και τους συγγενείς τους, οι οποίοι ενδεχομένως να βρίσκονται εκεί για να τους υποδεχθούν τόνισε η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη.

Εξήγησε επίσης πως σε περίπτωση κατά την οποία επιβάτης θα μεταβεί στο αεροδρόμιο και ζητήσει να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος, δεν θα του επιτραπεί, εάν δεν κατέχει πιστοποιητικό εργαστηριακής εξέτασης για τον κορονοϊό.

Η Hermes Airports, σύμφωνα με την κυρία Κουρούπη, συνεργάζεται στενά με τις Ιατρικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, με σκοπό την εφαρμογή των νέων μέτρων για την είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση αναφέρει ότι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό ή και οι οικείοι τους, μπορούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, στον αριθμό 357- 22-80-10-00.
Το υπουργείο, σημειώνει ότι η γραμμή είναι διαθέσιμη καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου, Μαριάννα Ανδρέου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:28

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.