Αμμόχωστος, μεταναστευτικό και μέτρα για κορωνοϊό σε συνεδρία του Εθνικού την Πέμπτη

Το θέμα της Αμμοχώστου, το μεταναστευτικό και τα μέτρα που εφαρμόζει η Κύπρος σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κορωνοϊού περιλαμβάνονται στην ατζέντα συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο συνέρχεται στις 10 αύριο το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λόγω της συζήτησης για τον κορωνοϊό, στη συνεδρία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίας,κατά τη διάρκειά της θα υπάρξει ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς σε σχέση με το Κυπριακό και ειδικότερα για τα μέτρα που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως των τοποθετήσεων της τουρκικής πλευράς για το θέμα αυτό.

Επίσης θα συζητηθεί το μεταναστευτικό, υπό το φως της στάσης της Τουρκίας, των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο και θα υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.

Ακόμη, κατά τη συνεδρία θα υπάρξει ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης για τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων, οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία κ.λπ.

Αναμένεται πως κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακούσει τις εισηγήσεις των κομμάτων επί των θεμάτων αυτών και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.