Δεκαετής ποινή φυλάκισης σε κατηγορούμενο για υπόθεση «σκληρών ναρκωτικών»

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών σε κατηγορούμενο ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της κατοχής κοκαΐνης συνολικού βάρους 1.548 γραμμαρίων, με σκοπό την προμήθεια της σε άλλο πρόσωπο. 


  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο καταδικασθείς την 31η Μαΐου 2019 είχε στην κατοχή του στη Λευκωσία κοκαΐνη συνολικού βάρους 1.548 γραμμαρίων, με σκοπό την προμήθεια του σε άλλο πρόσωπο. 
 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, είχε παραχωρήσει την πατρική του οικία, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο την ήθελε για να την χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς φύλαξης του παράνομου υλικού έναντι αμοιβής.
 
Το δικαστήριο σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του ότι οι κατηγορίες τις οποίες έχει παραδεχθεί, είναι πάρα πολύ σοβαρές. «Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την  κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια του σε άλλα πρόσωπα προνοείται φυλάκιση δια βίου», όπως αναφέρεται.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, «προκύπτει ως παραδεκτό γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης των υπό κρίση ναρκωτικών ούτε ο ιθύνων νους της προμήθειας τους σε τρίτους. Η κύρια εμπλοκή του ήταν η φύλαξη της κοκαΐνης, την οποία την δεδομένη ημέρα θα προμήθευε - επέστρεφε στον ιδιοκτήτη της. Ο κατηγορούμενος, ως ήταν η θέση του συνηγόρου του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως 'περιστασιακός προμηθευτής' ή 'διανομέας' και όχι ως ένας οργανωμένος έμπορος»
 
«Δεν υποβιβάζουμε τα όσα αναφέρθηκαν από το συνήγορο υπεράσπισης ως προς τον περιορισμένο ρόλο και τη σχέση του κατηγορουμένου με τον ιδιοκτήτη των ναρκωτικών, τα οποία λαμβάνουμε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι και ο κατηγορούμενος συνέδραμε στην εγκληματική δραστηριότητα του πιο πάνω προσώπου, το οποίο όπως προκύπτει, ουδέποτε κατονόμασε […]. Η δε έκνομη συμπεριφορά του, καλύπτει  μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών», προστίθεται. 
 
Το Δικαστήριο αναφέρει ότι « η νομοθεσία κατηγοριοποιεί τα ελεγχόμενα φάρμακα σε τάξεις, θεωρώντας τα αδικήματα που σχετίζονται με αυτά της Τάξης Α που κοινώς αποκαλούνται «σκληρά ναρκωτικά» ως πλέον σοβαρά, κρίνουμε ότι η ενδεικνυόμενη ποινή υπό τις περιστάσεις, είναι αυτή της φυλάκισης».
 
Ως εκ τούτου, το δικαστήριο επέβαλε για την κατηγορία που αφορά στην κατοχή των 1.548  γραμμαρίων κοκαΐνης με σκοπό την προμήθεια ποινή φυλάκισης 10 ετών, ενώ δεν επέβαλε οποιαδήποτε ποινή για την κατηγορία της κατοχής των ναρκωτικών.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.